Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Szeptember 20. 21:35, kedd | Helyi

Házkutatás és a Keri

Házkutatás és a Keri

Azt mesélik városszerte, hogy rendőrök jártak házkutatás céljából a Jövő Oktatásáért Alapítvány kuratóriumának elnökénél...

Az, hogy mit találtak, mit nem, nem ránk tartozik, felteszem, egyetlen iskolapadot vagy ipari mosógépet sem, ilyesmit nem tart az ember a lakásában.
De a dologban nem is ez a lényeg. Van egy feljelentés, amelyet információink szerint a gazdasági alpolgármester utasítására a hivatal tett, abból a célból, hogy kinyomoztassa, hová tűnt a Fészek tanétteremből néminemű alapfelszerelés... A hatóság dolga, hogy kiderítse, hogy kinek mihez volt joga, meg mihez nem, s ki mit vitt vagy mit nem, ezen nem érdemes meditálni, legfeljebb „hű hát” mond az ember elképedve.

Politikai döntések

A dolog ott kezdődik, hogy volt a „Kersulit” meg a tanéttermet és a tan ÁBC-t, megkapta az akkori önkormányzattól működtetésre a Jövő Oktatásáért Alapítvány. Az már csak pikantériája a dolgoknak, hogy az alapítvány kuratóriumának elnöke Dér Zsuzsa volt, aki később a szocialisták listás országgyűlési képviselője lett...
De még ezen sem érdemes meghökkenni, mert valahogy teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy akit a politika hoz helyzetbe, azt az is teszi félre. Néha még azokat is az teszi félre, akiknek közük se volt a politizáláshoz. Ez persze már más kérdés. Ezek a játékszabályok, semmi megborzongás, lehet utálni vagy szeretni, a lényegen semmit sem változtat, így működnek a dolgok és kész.
MSZP elvesztette a választásokat, nyilvánvaló lett, hogy a Fidesz cserélni fog, az alapítvány által működtetett iskola sem maradhat így sokáig. No persze, jogilag elég körbebástyázott volt, így a helyzet a szerződés a lejártáig életbe maradt, de a folytatásának annyi esélye volt, mint trójai falónak az Epsoni derbin.

Szerva itt, csere ott

Ahogy várható volt, a döntés megszületett. Nem bezárták, nem beolvasztották, visszaönkormányzatosították, tehát minden folyt volna tovább a maga medrében. Kivéve persze a menedzsmentet, az ugye, ahogy szokott, változott.
Az iskolával kezdődött. Az alapítvány vitte a tulajdonát, akkurátusan betartva mindent , különösképp a határidőket is, ezáltal némileg kellemetlen helyzetbe hozták az új igazgatót, aki ugyancsak az MSZP lobbija révén - Fideszes konszenzussal - az igazgatói székbe.
A szabályok betartatása miatt került az iskolakezdés előtt gyakorlatilag ellehetetlenült helyzetben, s közadakozás révén tudta csak elkezdeni az oktatást.
Egyébként mindenképpen az új igazgatónak a legkellemetlenebb ez a helyzet, hiszen egyrészt munkaviszonyilag felelős azért, hogy az iskola érdekeit képviselje, s ebből következik, hogy a helyzet feltárásakor rá kell, hogy verje a balhét az eszmetársára, ami azért roppant mód kínos szitu...

A vesztes is mindent visz

A gyerekek egyébként petíciót írnak, mert nem kapták még meg az augusztusi ösztöndíjukat, az alapítvány által az üzemeltetést végző Fészek Szakképző Kft-től.
A dolgot bonyolítja, hogy az alapítvány kuratórium elnöke, egyben a Fészek Szakképző Kft, ügyvezetője is. Azaz főkurátorként maga magát bízta meg a tanétterem és a tanábécé üzemeltetésével, ami azért praktikus is volt, mert könnyebben lehetett egyeztetni.
A Fészek tanétteremben az átvételkor katasztrofális helyzetet találtak az új működtetők. Most akarják tisztán látni, hogy valóban csak azt vitték-e el a régi működtetők, amikhez joguk volt, vagy kiterjesztették a listát. A szerződés szerint működőképes állapotban kellett volna visszaadniuk a rendszert. Ezt mind a két fél másképp értelmezte…

Egyébként nem tudták hetekig kinyitni az éttermet, s piszok sok pénz kellett ahhoz, hogy pótolják a hiányzó eszközöket, berendezéseket.

A történet folytatódik...

Ennek pedig senki nem örült, se a város vezetése, se az új üzemeltető, de még az MSZP berkein belül sem volt tapsvihar. Információink szerint nem nagyon érték el még telefonon sem a párttagtársukat, hogy meghallgassák tőle is, hogy mi is a való, és hogy néz ki az érem másik oldala.
Az étterem már kinyitott, ugyan lóg ki némi vezeték a falból a leszerelt klímák nyomán, az iskolában elkezdődött a tanév, összeadták az igazgatók az asztalokat és a székeket. És mégis van valami olyan érzése az embernek, hogy még a dolgok nem értek a nyugvó pontra… Azt hiszem, érthető, hogy miért…

-fekete-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.