Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2016. Október 13. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: BK

Hibrid autók Esztergomból?

Hibrid autók Esztergomból?

Nem kizárt, miután a Suzuki a Toyotával való együttműködés mellett döntött.

Együttműködési megállapodást jelentett be a Toyota és a Suzuki: a nagyobbik japán gyártó elsősorban a Suzuki kisebb modellekben szerzett tapasztalatát, míg a Suzuki többek között a Toyota hibrid meghajtás terén szerzett tudását kamatoztatná saját autóiban. A Suzuki korábban a General Motors-al és a Volkswagennel is közösködött, de nem sok babért hozott az együttműködés. A két japán autógyártó összefogása viszont mindkét fél számára előnyös lehet, és nem kizárt, hogy a jövőben a Toyota hibridhajtása akár Esztergomban gyártott modellekben is megjelenhet. Sőt, a megállapodás részletei ugyan nem ismertek, de az esztergomi gyár kapacitását tekintve akár Toyota márkajelzésű modellek gyártására is képes lehet. Korábban már volt példa rá, hogy más autógyártó emblémájával készült járművek készültek Esztergomban: a Fiat konszern Sedici néven árusította a mifelénk SX4-ként ismert kis városi crossovert.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 07:00, hétfő | Belföld

Anyára és gyerekére gyújtotta rá két férfi a házat Véménden

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a rendőrök két férfi ellen, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.

2022. Augusztus 15. 05:00, hétfő | Belföld

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.