Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Április 10. 16:32, csütörtök | Helyi sport

Hihetetlen izgalmak a kosárpályán

Hihetetlen izgalmak a kosárpályán

Kedd este rangadóra készülhettek a DF DSE kosarasai: a tavalyi bajnok Fehérvár KC-t fogadták a Campus Arénában.

A két csapat korábbi találkozóján a mieink meglepetésre idegenben 79:90 arányú győzelemnek örülhettek, valamint a rájátszásért folytatott küzdelem miatt mindkét egylet győzelmi kényszerrel lépett a pályára.
Ennek megfelelően kicsit döcögősen indult az összecsapás, a két gárda nem esett egymásnak, akadozva estek a kosarak az első percekben. A narancsmezeseknek sikerül a tempón gyorsítani, és hét ponttal meg is nyerték az első etapot (21:14).
A második negyed kiegyenlített játékot hozott, a kosarak felváltva estek, szinte mindenki elkönyvelte a hétpontos előny megtartását, de Szkok utolsó pillanatban elengedett tempója épphogy becsorgott, így a vendégek kozmetikázni tudtak az eredményen (38:33).
A harmadik negyedben jött a hidegzuhany: a vendégek egy 10 pontos rohammal átvették a vezetést. Viszont a mieink óriási küzdőszellemről tanúbizonyságot téve felálltak a padlóról, és kiegyenlítettek, mi több, a vezetést is megszerezték (56:54), így várhatták a záró etapot.
Az utolsó játékrészben újabb csapás érte a hazaiakat: a vendégek időnként túl erőszakos játékának Gacsályi bokája látta kárát, az addig jól teljesítő center nem tudta folytatni a játékot. Nagy Roland tanítványai viszont nem törtek meg, koncentrált védekezéssel, és jó egyéni teljesítményekkel már 10 egységnyi fórral álltak két perccel a lefújás előtt. Ám ekkor a vendégek szedték össze magukat, és egy 12 pontos rohanással átvették a vezetést, az utolsó fél percben viszont Czégány egy lehetetlennek tűnő testhelyzetből talált be, döntetlenre mentve ezzel a meccset. Az utolsó támadást a fehérváriak vezették, a jó hazai védekezés végül meghozta a sikert, a dobás kimaradt, hosszabbítás következett.
A túlórában fej-fej mellett estek kosarak, mindkét csapat elkészült az erejével, a hazaiak részéről ezt a hosszabbításban kimaradt 9(!) büntető jelezte. Egypontos hazai vezetésnél kikényszerített faultoknak köszönhetően a végén Pesei és Tímár is betalált egyszer-egyszer a büntetővonalról, 83:80-ra alakítva ezzel az eredményt. Mivel utóbbi sportszerűtlen hiba következtében történt, oldalról jöhettek a mieink 6 másodperccel a vége előtt, a vendégek fejben feladták, ezután már csak a dudaszót kellett megvárni, az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzésén győzött a DUF!
Nagy szükség volt a kilátogató szurkolók támogatására, akik mindig feltüzelték a csapatot amikor kellett, remek hangulat jellemezte a találkozót. A buzdításra csütörtökön is szükség lesz, ugyanis a tavalyi PM bajnok Monori SE Old-ik csapatát fogadják a főiskolások.

Dunaújváros, 2014.04.08.
Fejér Megyei Bajnokság, Campus Aréna
DF DSE - Fehérvár KC 83:80 - hosszabbítás után (21-14, 17-19, 18-21, 19-21, 8-5)
DF DSE: TIMÁR 17/3, CZÉGÁNY 18/3, GACSÁLYI 15, PESEI 22/3, TISCHNER 6/3; csere: PAPP 5/3, Szabó. Edző: Nagy Roland

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára