Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Hitelminősítés: egyre többen ismerik el külföldön is, hogy a magyar reformok működnek

Hitelminősítés: egyre többen ismerik el külföldön is, hogy a magyar reformok működnek

Budapest, 2015. november 7., szombat (MTI) - A magyar reformok működnek, ezt egyre többen ismerik el külföldön is - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A nagyobbik kormánypárt képviselője arra reagált, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő stabilról pozitívra javította Magyarország hitelminősítési kilátását. A politikus úgy fogalmazott: ez már a felminősítés előszobája.

Felidézte: a héten már az Európai Bizottság is közzétett egy jelentést, amelyben Magyarországon stabil növekedést, stabil költségvetést, a foglalkoztatottság bővülését jósolta.

Ezek a jelentések is igazolják, hogy a magyar reformok működnek, ezt egyre többen ismerik el külföldön is, és a Magyarország iránti bizalom egyre erősebb - mondta Halász János.

Hangsúlyozta: a hitelminősítők, az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az elemzők, a pénzügyi piacok és a nemzetközi partnerek sorra ismerik el az ország és a magyar emberek teljesítményét. Véleménye szerint ez a teljesítmény kiemelkedő, miközben öt évvel ezelőtt még Görögországgal együtt emlegették Magyarországot csőd közeli országként. Görögország azóta is elhúzódó, egyre mélyebb válságban van, "követi az IMF receptjét, a brüsszeli receptet, a megszorítások politikáját" - mondta.

Magyarország ezzel szemben 2010-ben a saját útját kezdte járni, szakított Brüsszel, az IMF és a balliberálisok által képviselt megszorítások politikájával, és a magyar reformok működnek. "Csökkentettük az ország kiszolgáltatottságát és sérülékenységét, csökkentettük az államadósságot, 2010 óta fegyelmezetten tartjuk a költségvetési hiányt, Európa élvonalában jár a gazdasági növekedés" - emelte ki, hozzátéve, hogy 23 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most.

Véleménye szerint a magyar reformok bebizonyították, hogy a növekedés mellett lehetséges a pénzügyi stabilitás, sőt, sok magyar szociális biztonságát érintő intézkedés is. Erre példaként említette az adócsökkentési lépéseket, a béremelési programokat, a rezsicsökkentést, a hitelek forintosítását, a családpolitikai és foglalkoztatási programokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során