Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 28. 18:09, szerda | PR
Forrás: (X)

Hogyan csökkentsük a nyomtatáshoz használt papír mennyiségét?

Hogyan csökkentsük a nyomtatáshoz használt papír mennyiségét?

A környezetbarát megoldásokra egyre nagyobb szükség van.

A felelősségteljes magatartás nem zárja ki a nyomtató használatát, pusztán némi újratervezést igényel. Ma már szerencsére a technológia is partner ebben, hiszen szinte mindent elintézhetünk digitálisan is. De mégis mik azok a módszerek, amivel csökkenthetjük a felhasznált papír mennyiségét?

Amennyiben irodai munkával kapcsolatos nyomtatásról van szó, próbáljuk azzal kezdeni, hogy a kezelt dokumentumoknak csak azt a részét nyomtassuk, ami már a legutolsó verzió, és amire feltétlenül szükség van. Ma már szerencsére a levelezés, a prezentációk, sőt a szerződések előzetes alakjai is tökéletes használhatóak digitális formában is. Nem csak a papír árával, hanem a nyomtatás egyéb költségein is spórolhatunk, ha az Epson nyomtatónkba alternatív megoldásként például az Epson toner olyan kompatibilis változatait vásároljuk meg, ami a minőségből nem, csak az árból farag le.

További környezetbarát megoldás, ha csökkentjük a nyomtatandó szöveg betűméretét, illetve nem csak az egyik felére nyomtatunk, ha kétoldalas megoldást választunk. Ez különösen akkor nagyon fontos, amikor nagyobb mennyiségben készülünk valamit kinyomtatni. Sose felejtsük el megnézni a nyomtatási képet, hiszen így nem a kinyomtatott papíron szembesülünk azzal, hogy valójában hogyan is néz majd ki a dokumentumunk. Az előbbiekhez persze arra is szükségünk van, hogy a nyomtatónk se dobja be a törölközőt hetente, ezért válasszunk megbízható nyomtatót, amilyen a Brother is. A gépünk utántöltése sem kell, hogy komoly költségekbe verjen, a Brother toner is több alternatív verzióval, de prémium termékkel is helyettesíthető, miközben a nyomtatás minősége nem csökken.

Felesleges az olyan papírmunka is, amit digitálisan is elvégezhetünk, értjük ez például az archiválásra. Bizonyos kinyomtatott iratokat rendszerezni, majd szkennelni és újra digitalizálni csak a különösen fontos iratoknál indokolt, de a hétköznapi munkavégzés során többnyire csak pazarlás. Jót teszünk továbbá akkor is, ha a nyomtatásra szánt papírunk vékony, hiszen ezzel is kevesebb nyersanyag fogyasztásáról van szó.

A fotó forrása:
H_Ko / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.