Városlista
2022. május 29, vasárnap - Magdolna

Hírek

2021. Május 17. 15:41, hétfő | PR
Forrás: (x)

Hogyan (ne) viseljük a galléros férfi pólót? Teljes útmutató

Hogyan (ne) viseljük a galléros férfi pólót? Teljes útmutató

Nagyon népszerű ruhadarabról van szó, mégis sokan rosszul hordják.

A galléros póló az ezernyolcszázas évek óta része a férfiak öltözködésének, és igaz, hogy az igazi áttörést csak René Lacoste hozta meg, pár évtizeddel később, de vitathatatlan, hogy az 1920-es évek végétől a könnyed, sportos darab népszerűsége töretlen.

A ruhadarabhoz előfordul, hogy tévesen negatív előítéletek is kapcsolódnak, és sokan nem szívesen viselik, mert egyfajta egyenruhaként tekintenek rá, mivel sok cég ezt választja alkalmazottainak is a kötelező megjelenésük alapjaként. Persze, ha jobban belegondolunk, nem véletlenül esik a választás a galléros pólókra, mivel ezek a darabok lehetővé teszik viselőjüknek, hogy kényelmesen mozogjanak, miközben némi eleganciát is kölcsönöz nekik. Sokak pont ezért gondolják azt, hogy a kényelmesek divatja ez a póló, hiszen egy pulóver alá húzva helyettesíthető vele az ing. Viszont az előbb felsoroltak bizony az előnyei is ennek a klasszikusnak, ezért vált olyannyira népszerűvé egy évszázaddal ezelőtt, és éppen ezért fontos, hogy mivel és hogyan viseljük.

Ez a ruhadarab ugyanis megérdemli, hogy foglalkozzunk vele, mert sokkal több esetben tökéletes választás, mint azt gondolnánk, és bizony nem csak akkor, ha saját vitorlással rendelkezünk. Az első randevúra megtalálni a tökéletes összeállítást sosem könnyű, nem szeretnénk túlöltözni a dolgot, de alulöltözöttek sem szívesen lennénk. Ilyenkor hibátlan megoldás a galléros póló egy sötétebb farmerrel, szövetnadrággal. A nyárestéken keresve sem találunk jobb megoldást a lazán elegáns megjelenéshez, de a hétköznapokra is ideális, hiszen az összkép jobban megtervezettnek tűnik, ha nem egy hagyományos pólót húzunk. Az eredetének megfelelően ma is a sportos vonalat erősítő galléros pólók, tehát nagyon sokoldalúak, ami miatt nem hiányozhatnak egy gondosan összeállított ruhatárból sem. A Bolf.hu minőségi termékei között érdemes körülnézni, akár az első randi előtt állunk, akár csak egy mindig praktikus és jól viselhető darabra vágyunk, ami igazi alapdarabja a jól öltözött férfiak gardróbjának.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy ehhez a viselethez is tartoznak íratlan szabályok. Az egyik például, hogy bár az elmúlt évtizedekben nagyon divatossá vált a felállított gallér, ez keveseknek áll jól, rövidebb nyak esetén nem nyújt szép látványt, éppígy amikor nem fúj a szél, nem esik az eső, igazából az utcán teljesen indokolatlan így hordani, hiszen pont az elegancia lényegét vesszük el vele.

Ez az időtlen klasszikus alkalom nélkül bármikor megállja a helyét, de például az sem utolsó szempont, hogy a gombolásával mit kezdünk. Ha az elegáns megjelenés jegyében döntöttünk a galléros póló mellett, akkor jobb nem teljesen kigombolni, ha viszont olyan már eleve egy nagyobb mintákkal díszített darabot viselünk, akkor azt bátran kigombolhatjuk, hiszen ezek a típusok alapvetően a szabadidős megjelenéshez készülnek. Nagyon fontos, hogy mindig az alkatunknak megfelelő méretet válasszunk, hiszen a galléros pólók többnyire szűkített szabásúak. Éppen ezért inkább kicsit legyen bővebb, ne kelljen feszengeni a túl szűk ruha miatt, de éppígy arra is ügyeljünk, hogy ne lógjon rajtunk a kiválasztott darab.

Színek tekintetében egyszerűbb a dolgunk, hiszen a legnagyobb klasszikus, ami egyben a legelegánsabb megoldás is, a fehér. Különféle színekben, mintákkal ellátva találkozhatunk már ezzel a ruhadarabbal, de ha a lezser elegancia elérése a célunk, akkor inkább visszafogott színeket válasszunk, azzal nem hibázhatunk!

Címkék: divat, férfi, póló, pulóver, ruha

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.

2022. Április 28. 15:41, csütörtök | PR

A légkompresszorok története és mai kínálata

A gázsűrítők története meglehetősen hosszú és tartalmas. Rögös, de dicsőséges út vezetett el a ma is fellelhető kínálat kialakulásáig. A jelszó eddig is és továbbra is ugyanaz: innováció.

2022. Április 27. 15:19, szerda | PR

K&H: ha pénz áll a házhoz, mit tehetnek a fiatalok?

Tavasszal és nyáron meglódulhatnak a fiatalok bevételei, a húsvéti locsolkodás, a közelgő ballagás és az esetleges nyári munka miatt.