Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 20. 11:34, kedd | Életmód
Forrás: Kerryboy

Hogyan szabaduljunk meg rossz szokásainktól?

Hogyan szabaduljunk meg rossz szokásainktól?

Valljuk csak be nyugodtan magunknak: mindenkinek van rossz szokása. Megszabadulni tőlük nagy kihívást jelent számunkra.

Legfontosabb, hogy tudatosuljon bennünk, hogy valóban rossz az, amit olyan szenvedélyesen űzünk, legyen az köröm rágás, nyilvános orrpiszkálás, nagy mennyiségű ételfogyasztás, túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás, hazugságok, szerencsejátékok, stb.

Miután rájöttünk arra, amit már rég sejtettünk, akkor ideje változtatni! A stressz, az unalom arra késztetett minket, hogy rossz szokásokhoz folyamodjunk. Ezeket kell megszüntetni.

Egyszerre csak egy rossz szokásra koncentráljunk!

Ha észrevettük, hogy több idegesítő szokásunk van, akkor vegyük csak szépen sorjában. Próbáljuk meg a legkönnyebb bosszantó tényezőtől megszabadulni elsőnek. Így rájöhetünk a módszerre, kipróbálhatjuk azt, hogy igazán képesek vagyunk változtatni, megszűntetni azt.

Próbáljuk felcserélni a rossz szokásunkat egy másfajta rutinos tevékenységgel!
Ha például eszünk nagyon sokat, próbáljunk rágót rágni egy-két adag helyett. Ha cigizünk, akkor próbáljuk ki az elektromos cigarettát. Ha túl sokat tévézünk, használjuk arra felét a szabad időnknek, hogy könyvet olvasunk.
NE legyenek zavaró tényezők!

Ha szeretünk alkoholizálni, ne menjünk bár közelébe, ezzel máris csökkentettük annak az esélyét, hogy behódoljunk „jó” szokásunknak. Ha szeretünk falatozni, akkor kerüljük az ilyen helyeket. Ha legelső dolgunk, miután hazaértünk az, hogy tv-t nézzünk, dugjuk el a távirányítót.

Ne adjuk fel, ha akadályba ütközünk!

Előfordul bizonyára az, hogy belefáradunk a harcba rossz szokásaink leküzdésekor. Egy- két hiba csúszhat a gépezetbe, de ne adjuk fel! Bízzunk magunkban, ne adjuk fel! Ha már eldöntöttük, hogy változunk, akkor változzunk!
Fogjunk össze hasonló rossz szokással küzdőkkel!

Bizonyára vannak barátaink, ismerőseink között hasonló szokásokkal rendelkezők is. Ha úgy érezzük, hogy egyedül nem megy, próbáljunk társulni. Többségben az erő. Biztathatjuk egymást, segíthetünk, ha baj van.

Jutalmazzuk meg magunkat!

Legyen célunk, amiért küzdünk! Ha leküzdünk egy-két rossz szokást, jutalmazzuk meg magunkat kellőképpen. Nehéz ám a küzdelem, amit megvívunk, de legyen édes a győzelem!

Ha nem megy, kérjünk segítséget!

Ha úgy érezzük, hogy rossz szokásunk túl nagy falat számunkra, akkor vegyük a bátorságot, és kérjünk segítséget. Forduljunk szakemberhez, ha szükséges.
Ne szégyelljünk segítséget kérni, ha azt látjuk, hogy nincs erőnk megküzdeni valamivel. Egy baráti intés, egy professzionális tanács bárkinek jól jön, ha megküzdeni készül saját démonjaival.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.