Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 06. 14:46, hétfő | PR
Forrás: (x)

Hogyan szabályozzák az online kaszinókat Magyarországon

Hogyan szabályozzák az online kaszinókat Magyarországon

Online szerencsejátékok bemutatása következik.

A magyarországi online casino szabályozás hosszú ideig nem volt központilag szabályozva, vagy csak minimális mértékben, így számos helyen lehetett rulettezni, játékgépezni és különböző szerencsejáték formákat kipróbálni. Ez viszont a jogi helyzet rendszabályozása és normalizálása révén átalakították és már csak kijelölt licensszel rendelkező kaszinó szolgáltatók lehetnek teljesen legálisan jelen a piacon. Ezzel nagyon sok szereplőt kidobtak a rendszerből és néhány kiváltságos szolgáltató maradt, melyek tulajdonképpen szűk körben tartják a szerencsejátékok feletti uralmat. Mivel manapság már az online térben is megjelentek a kaszinók, így nem kérdés, hogy Magyarországon is számos operátorral találkozhat a felhasználó. Az alábbiakban ismertetjük, hogy milyen opciók állnak rendelkezésre

Az online szerencsejátékok jelenlegi helyzete Magyarországon

Amennyiben biztonságos helyet keres a szerencsejátékra, akkor csak olyan kaszinót érdemes választani, amelyik rendelkezik minden szükséges engedéllyel, a játékok megbízható szolgáltatóktól származnak, az ügyfélszolgálat pedig készségesen áll az ügyfelek rendelkezésére. Érdemes megismerni olyan online kaszinó értékeléseket, ahol valódi ügyfelektől és játékosoktól olvashatók információk. Persze ezek sem teljesen megbízható oldalak, de érdemes több helyről is információkat gyűjteni. A látókör szélesítése és a döntések előtti tudás megszerzése elengedhetetlen, hogy megfontolt döntést hozhasson az ember.

Ha egy online kaszinó legálisan működik, megpróbálkozhat a regisztrációval és a feltöltéssel is, hogy valódi tapasztalatokat szerezzen az adott üzemeltetőtől. A jelenlegi helyzet úgy áll, hogy vannak teljesen magyar szereplők és magyar nyelvre lefordított és magyar ügyfélszolgálattal rendelkező, de külföldi szereplők is. Csak a magyar szereplők felelnek meg a magyar előírásoknak, míg a külföldiek a nemzetközi előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy nem rendelkeznek a Szerencsejáték Felügyelet által kiadott engedéllyel, de rendelkeznek más országból származó engedéllyel.

A legtöbb nemzetközi szolgáltató az Egyesült Királyságban, Svédországban, Máltán, Curacaón vagy más országokban szerzi meg az engedélyt, melyek kiterjeszthetők az EU-ra is. A máltai és curacaói papírok célja, hogy megfeleljenek a nemzetközi és az európai uniós országok előírásainak és szabályozásának. Ennek értelmében Magyarország EU-tagsága miatt ezek az üzemeltetők magyar IP-címről elérhetők. Korábban ez számos problémát jelentett, hogy az online szolgáltatók csak speciális alternatív domaineken voltak elérhetők, mert a magyar hatóságok végleg letiltották a hivatalos oldalakat. Ez a folyamat azonban mára úgy tűnik, hogy megszűnt, mivel az Európai Unió diszkriminatívnak nyilvánította az ilyen jellegű magatartást. Ezáltal megnyitották a piacot a külföldi szereplők számára is, feltéve persze, hogy rendelkeznek olyan szerencsejáték-engedéllyel, amely legálissá teszi az online kaszinót.

A legális kaszinó Magyarországon

Nem sok magyar állami engedéllyel rendelkező üzemeltető sorolható a legális magyar kaszinók közé. Mivel a magyar engedélyezés centralizált volt, csak szűk kör kaphatta meg a hazai engedéllyel történő működési jogot. Ezek teljesen magyar kaszinók, amelyek Grand és Onyx. Mind online, mind hagyományos fizikai formában is elérhetők. A játékhoz és bizonyos feltételek teljesítéséhez regisztrálni kell az online felületeken. A valóban hazai kaszinók rendelkeznek a Magyar Szerencsejáték Zrt. által kiadott szerencsejáték-engedéllyel, amely szigorú előírások betartására kötelezi a kaszinókat. Meg kell felelnie az állam által meghatározott feltételeknek, például, hogy az ellenőrzött és tesztelt játékokat online vagy fizikai kaszinókban lehessen biztosítani. A véletlenszám-generátoroknak tisztességes módon kell működniük.

A kifizetések kapcsán azt kell megvizsgálni, hogy a szimulátor vagy az RNG játékok milyen RTP-értékkel rendelkeznek. Ez azt jelzi, hogy mekkora nyereményt fog látni egy adott összegű tétnél. Ez persze hosszú távon fog kijönni, amit lehet, hogy egyedül nem fog tudni tesztelni. A nagy számok törvénye alapján ez a megközelíthetően becsült érték adja meg, hogy milyen arányban osztja ki a nyereményeket az adott nyerőgép, a megjátszott tétek alapján. Ehhez lehet, hogy több ezer, százezer, vagy akár millió pörgetést kell szimulálni, hogy valóban a hivatalos RTP értéket le lehessen ellenőrizni. Ezt az értéket mindenesetre a játékok piacra dobása előtt, komoly ellenőrző szervek felügyelete mellett tesztelik és, ha minden rendben van engedélyezik. Az indítás előtt ellenőrzik, hogy valóban működhetnek-e legális magyar online kaszinókban. A játékok működésének alapja, hogy egy véletlenszám-generátor megfelelően működik, és a véletlen szimulálásával megfelelően tudja reprodukálni az adott játék kimenetelét. Tehát a szimulátorjátékoknak olyan eredményeket kell generálniuk, mintha a való élet hozná ezeket az eredményeket. Például a blackjackben az a mód, ahogy a krupié osztja a kártyákat és megkeveri a paklit, egy nagyszerű véletlenszerű helyzet, amelyet a szimulátoroknak képesnek kell lenniük lemásolni, hogy kizárják a játékok működésének megtanulását.

Az online szerencsejáték jövője Magyarországon

Jelenleg fellendülő üzletről van szó, ahol folyamatosan egyre több üzemeltető jelenik meg. Természetesen a külföldi szolgáltatók otthonról elérhető felületein is lehet játszani, így óriási piac érhető el online, amely a jelek szerint most sem fogy ki a lehetőségekből. Egyre több és jobb üzemeltető jelenik meg, szélesebb játék kínálattal, több fizetési lehetőséggel és rengeteg bónusz ajánlattal.

Címkék: fogadás, kaszinó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.