Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2012. Január 07. 07:19, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Holmes és Watson kicsiben - VIDEÓ

Holmes és Watson kicsiben - VIDEÓ

Gyerekek tűnnek el egy magyar kisvárosban néhány napra. Amikor előkerülnek, már nem a régiek.

Elrabolták őket? És mit tettek velük? Ennek jár utána két Sherlock Holmes-rajongó kisfiú és egy kislány. Bernáth Zsolt rendező révén tíz év után újabb magyar ifjúsági film született.

Fonyó Gergely Na végre, itt a nyár! című vígjátékát 2002-ben mutatták be a magyar mozikban. Az európai ifjúsági filmek abban az évben taroltak a kontinensen: az olasz Roberto Benigni Pinokkiója mintegy hétmillió, a brit Gurinder Chadha Csavard be, mint Beckhamje megközelítőleg ötmillió, a francia Philippe Muyl szentimentális meséje, A pillangó is másfél milliós nézőszámot könyvelhetett el. Ám amíg Európában a műfaj azóta is virágzik, nálunk – ha egy-egy animációt vagy tévéfilmet nem sorolunk ide − egész estés ifjúsági film azóta sem készült. Azaz készült, legalább egy: Balogh György Tüskevára. Ám az a film pénzhiány miatt nem került mozikba, csak egy-egy tesztvetítésen volt látható.

Bernáth Zsolt független filmes rendezőnek (Illúziók, Einstein mega Shotgun) mindebből elege lehetett, és forgatókönyvíró társával, Kis-Szabó Márkkal megalkotta a Sherlock Holmes nevében című filmet, amit január 26-án mutatnak be a magyar mozik. Low budget film, egészen kevés pénzből készült: azaz Guy Ritchie most futó művének látványvilágát és akcióit nem szabad számon kérni rajta. Marad tehát a finesz, a színészi játék és az ifjúsági filmek értékei: rejtély, izgalom, barátság, szerelem, őszinteség.

A sztori szerint két kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, a nyári szünetben nyomozásba fog: a kisvárosban gyerekek tűnnek el néhány napra, amikor előkerülnek, már nem a régiek. Állítólag egy szörny rabolja el őket, s következő áldozatát iskolai fényképeken jelöli meg. A fiúk társául szegődik Ádler Ica, akinek édesapja, mielőtt végleg eltűnt volna, már kutakodott ez ügyben. Hagyott is nyomot maga után, egy jegyet az Összetört Álmok Cirkuszába. A történetben egyre több lesz a misztikum, a rejtély megoldásához vezethet annak felfedése: álmodnak-e még tiszta álmokat a gyerekek.

A Sherlock Holmes nevében főszerepeit Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Kugler Nikolett alakítja, továbbá Karalyos Gábor, Gáspár Sándor és Kiss Attila. És fontos epizódot játszik a műben a Sherlock Holmes-filmek legismertebb szinkronhangja, Tahi-Tóth László.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 18:09, hétfő | Belföld

Visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon

Keddtől visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2022. Augusztus 15. 16:03, hétfő | Belföld

Több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkáltatóját

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget

2022. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Belföld

Halálos lakástűz nyomaira bukkantak a baranyai Kétújfalun

Lakástűzben meghalt egy idős ember a Baranya megyei Kétújfalun - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.