Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Március 21. 10:09, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Hondával a Kanári Szigeteken

Hondával a Kanári Szigeteken

Eurosol – Honda Civic Type-R Rally Islas Canarias 2013,
Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna

Két hónap elteltével újra versenyoverálba bújik az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat két versenyzője, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás „Yulianna” a Kanári szigeteken folytatják az Európa Bajnoki szereplésüket.

A Hondás csapat kihagyta a havas második futamot, így az egyéni étékelésben visszább csúsztak, azonban a hétvége remek alkalom a javításra, és az újabb pontok gyűjtögetésére.

Bessenyey Zoltán:

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerül elindulnunk ezen a remek futamon, hiszen egyelőre minden elképesztő és minden nagyon más, mint amit eddig láthattunk korábbi futamokon. Az aszfalt minősége még a francia felületekét is felülmúlja, és kanyarból itt is van bőséggel. Tudni kell azt is, hogy a szigetek Marokkó déli részével vannak egy magasságban, így jelenleg az átlaghőmérséklet olyan 24 fok, ami persze azt jelenti, hogy napon szinte nem lehet megmaradni, olyan meleg van. Mindenki rövid ruhában van, csak arról lehet megismerni a magyar csapatok tagjait, hogy mindenki naptejjel rohangál a leégés ellen. Ma már láthattunk pályákat is, az első napi szakaszok nagyon szépek, és nagyon nehezek is egyben. Mindenhol szakadékok vannak, ami addig nem zavaró, amíg nem kezdesz el félni tőlük, és amíg nem arra gondolsz, hogy mi tud történni, ha véletlenül valami nem adja ki. Ezt próbáljuk kiverni a fejünkből, és a dolgunkra koncentrálunk. Ma 5 pályát írtunk fel, holnap további 3 következik valamint a csütörtöki shakedown szakasz.

Hétfőn, a hivatalos teszten már megnézegettük az ellenfeleket, azt gondolom senki sem sétakocsikázni érkezett a szigetre. Aki pontot akar itt szerezni, az nagyon bártan, és nagyon okosan kell menjen. Vasárnap egy különleges programban is részt vehettünk, hiszen egy faültetésen voltunk a csapattal, ahol sikerült 6 cserjét telepítenünk. Nagyon bízom benne, hogy jövőre visszajöhetünk és megnézhetjük hova fejlődtek a kis fáink. Nagyon várjuk a hétvégét, még a beállításokkal kell egy kicsit foglalkozni, de ehhez érkezik holnap a J.A.S. Motorsport mérnöke is, hogy segítse a munkánkat.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki hozzátett ehhez, és köszönöm annak a sok embernek a munkáját, aki itt a helyszínen, vagy otthon dolgozik azért, hogy mi versenyezhessünk.

Ígérem értük fogunk hajtani!

Köszönet a támogatóknak!

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.