Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Október 16. 17:13, szerda | Helyi

Hősök és gyerekek -képekkel

Hősök és gyerekek -képekkel

A felsős általános iskolásoknak kiírt rajzversenyen egy óra állt rendelkezésre, hogy a diákok szabadon választott technikával papírra vessék kedvenc irodalmi, vagy történelmi hőseik alakjait.

„Hősöm az irodalomban, hősöm a történelemben” címmel immár második alkalommal rendhagyó megmérettetésre invitálták a tankerület rajzos kedvű fiataljait. Szerda délután a házigazda petőfisek mellett az Arany, a Dózsa, a Gárdonyi és a Vasvári tanulói jelentek meg, de Adony, Besnyő, Rácalmás is képviseltette magát több indulóval. A legkülönfélébb rajz- és festőeszközökkel felszerelkezett tanulók két csoportban versengtek. Az 5. és 6. osztályosok, valamint a hetedikesek, nyolcadikosok érettebb alkotásait külön értékeli majd a zsűri.

A rövid megnyitót követően három teremben álltak neki az alkotásnak. Sercegtek a ceruzák, lágyan siklott a festőecset, porzott a kréta a papíron. Egyre-másra formálódtak, bukkantak elő a színes alakok és ábrák. Versekből, regényekből ismert hősök, sorsfordító történelmi pillanatok emlékeit idéző jelenetek elevenedtek meg a lapokon. A rajzolás öröme szinte lázba hozta a kis képzőművész palántákat, de mindenki csendben, mély átéléssel munkálkodott. Az egy óra letelte után több, igen kidolgozott és káprázatosan színes mű született. A szakavatott zsűri több szempontot is figyelembe vesz: értékeli a témaválasztást, a technikát és a kivitelezést is. A kiállítással egybekötött eredményhirdetésre november 25-én kerül sor a Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.