Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Augusztus 10. 09:53, kedd | PR

Hova tegyük a bojlert?

Hova tegyük a bojlert?

Ahogyan a legtöbb nagyobb értékű használati tárgy, úgy a bojler kiválasztása sem könnyű.

Számos kérdést kell átgondolni annak érdekében, hogy biztosan jó döntést hozzunk, és a nekünk leginkább megfelelő típust válasszuk ki. Azzal azonban, hogy kiválasztottuk és beszereztük a nekünk leginkább megfelelő bojlert, ami a következő években ki fog szolgálni, még nem értünk a feladatok végére. Ideje helyet találni a bojlernek!

Sokan a választás során legfeljebb érintőlegesen gondolnak bele abba, hova fogják elhelyezni az újonnan vásárolt bojlert. Természetesen számos kérdés van, amik fontosabbnak bizonyulnak a választás során, de kétségtelen, hogy ezt a kérdést is szem előtt kell tartani. A helyiség többnyire adja magát, és a legtöbb háztartásban a falak között sem válogathatunk kedvünkre, mégis érdemes ismerni a főbb szempontokat, és annak mentén megtalálni a bojler tökéletes helyét otthonunkban.

A szakember ért hozzá, ő segít megtalálni az ideális elhelyezést - gondolják sokan. Ez azonban sajnos közel sem így van. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a rengeteg nem megfelelő, nehezen hozzáférhető helyre szerelt bojler. Nem kis probléma ez, hiszen a hozzáférhetőség a szerelhetőség alapfeltétele, ami minden hosszútávú beruházásnál kiemelt szempont kell, hogy legyen. Ne bízzunk vakon még a szakemberekben sem, gondoljuk át magunk is, milyen elhelyezés az ideális és kényelmes számunkra nem csak rövid távon, de a távolabbi jövőben is.

Lássuk, mik a főbb szempontok a szerelésnél!

1. Ne kerüljön túl magasra

Talán az egyik leginkább kézenfekvő hátrány, ha a bojler magasra került. Ebben az esetben a karbantartás csak létrával lehetséges, ami jelentősen megnehezíti a munkálatokat, legyen szó átfolyós vagy tárolós villanybojlerről.

Ennek ellenkezőjét, a padlótól mindössze néhány centiméterre szerelést is érdemes elkerülni, mert ugyan létrára ebben az esetben nincs szükség, a hozzáférhetőség nehézkes.

2. Ne dugjuk el

Hasonló szempontokból érdemes elkerülni a bojler teljes elrejtését. A legrosszabb, amit tehetünk, hogy álmennyezet vagy álfal mögé építjük azt, de különböző szekrényekbe sem ideális az elhelyezése. Sem a burkolatok, sem a szekrény lapjainak megbontása nem szerencsés, azonban így elkerülhetetlenné válik a szerelés során.

Szerelésre pedig minden bojler esetében szükség van időnként, például vízkőtelenítés, lámpa javítás vagy akár csöpögés megállítása okán.

3. Csak erős falban gondolkodjunk

Talán említeni sem szükséges, hogy a bojler súlya jelentősen befolyásolja annak szerelhetőségét, de jellemzően elmondható, hogy a maguk átlagosan 30-40 kilójával csak stabil, jól épített falon helyezhető el stabilan.

Ajánlott legalább 20-25-ös tégla- vagy betonfalra építeni, így biztosan nem ér bosszúság emiatt.

Látható tehát, hogy érdemes sokszor egyértelműnek tűnő dolgokat is alaposan átgondolni, hiszen ezzel nem csak a magunk, de a szerelők dolgát is megkönnyítjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.