Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 16. 06:17, hétfő | Helyi

Hozták a kötelező gyözelmet

Hozták a kötelező gyözelmet

A harmadik helyen végzett a bajnoki alapszakaszban csapatunk, mely kiütéses, 39-20-as győzelmet aratott a Szeged ellen ma este a sportcsarnokban.

A bajnoki alapszakasz utolsó mérkőzése várt szombat este csapatunkra, mely a sereghajtó Szeged ellen húzott szerelést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A találkozó esélyeseinek egyértelműen a mieink számítottak a tét nélkülinek egyáltalán nem nevezhető mérkőzésen, melyen mindenképpen meg kellett szereznie Mátéfi Eszter együttesének a két pontot ahhoz, hogy a harmadik helyen fejezzék be az alapszakaszt.

A Kohász kézilabdázói ennek megfelelően kezdték is a találkozót, Azari kettő, valamint Takács Dusmáta góljaival pillanatok alatt háromfás előnyre tettek szert (3-0). A vendégek azonnal időt is kértek, s a rövid pauzát követően ők is beleálltak a meccsbe, nem csak tartották együttesünket, de a 10. percre még sikerült is faragniuk hátrányukon (6-4). Sokáig persze nem tartott ez az állapot, mert játékrész derekára már öt találatánál járó Azari Fruzsina, valamint a kapuban remeklő Víg Vivien vezérletével újra meglépett ellenfelétől a Kohász, mely a folytatásban már esélyt sem adott ellenfelének (13-7). A szegediek továbbra is küzdöttek becsülettel, de egyre inkább nyílt az olló a két csapat között: Bulath, Ferling Hosszu és Triscsuk góljait követően végül 20-10-es állással vonulhattak a félidei pihenőre a csapatok.

A térfélcserét követően alaposan felforgatta együttesét Mátéfi Eszter vezetőedző, lehetőséget kapott a fiatal Klujber Katrin is, aki azonnal góllal tette le névjegyét a felnőtt csapatnál. Ezzel együtt igen sok hiba csúszott mindkét együttes játékába, így az első tíz percben nem nőtt a két gárda közti különbség (26-16). Idővel azért fáradtak az igen rövid cserepaddal rendelkező vendégek, míg a mieink játéka szerencsére pontosabbá vált, így az utolsó negyed óra már örömjátékot hozott, melyből szebbnél is szebb találatokkal vették ki részüket játékosaink, akik végül kiütéses, 39-20-as győzelemmel biztosították be harmadik helyüket az alapszakasz végén.


Érthetően boldogan is nyilatkozott a mérkőzés után Mátéfi Eszter vezetőedző, aki nagyon büszke volt együttesére az elmúlt huszonkét fordulóban nyújtott teljesítménye miatt.

- A mai napon hoztuk a kötelező győzelmet, akadtak kisebb hullámvölgyeink, de végül nagyon magabiztosan szereztük meg a két pontot. Nem volt könnyű az alapszakasz, akadtak időszakok, amikor igen sok nehézséggel küzdöttünk, ám volt tartásunk, remekül küzdöttünk, amikor nagyon kellett, s a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is bejutottunk a bajnokság legjobb négy csapata közé, amiért gratulálok az együttes minden tagjának.

DKKA – Szeged
39-20 (20-10)

DKKA: Víg – Azari 6, Triscsuk 6, Takács D. 4, Vincze, Bulath 5, Ferling 5. Csere: Nagy É. (kapus), Takács B. 1, Hosszú 2, Mekler-Rádl 1, Gera, Berta 4, Klujber 1, Kamper 2, Ferenczy 2. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Szeged: Futaki – Hárs 2, Selmeci 5, Aron 2, Zsilák 2, Lackovics 2, Szabó E. 6. Csere: Dobó (kapus), Hódi 1, Termány, Csoknyai, Kiss K. Vezetőedző: Marosán György.
Kategória:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.