Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 11. 21:48, vasárnap | Helyi

Hull az elsárgult levél…

Hull az elsárgult levél…

Nyugodtan dúdolhatjuk a régi slágert, mert a levelek, mármint az elsárgult levelek lehullanak, és lassan mindent beborítanak.

Megközelítőleg 1500 m3 falevelet kell a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt-nek összeszedni, és elszállítani városunk területéről.

A DVG dolgozói a közmunkásokkal egyetemben már hetek óta egyenlőtlen küzdelmet folytatnak a természettel. Alig, hogy összegereblyézik a lombokat, már az adott területre mehetnek is vissza, a lombhullásnak ugyanis ez a természete, hogy nem egyszerre történik.

  • Jelenleg a dolgozóinkkal és a közmunkásokkal együtt 65-en csak a lombok összeseprésével, és elszállításával foglalkoznak,- számol be a takarítás „állásáról” Mádai Balázs, vezérigazgató. - Igen, vannak olyan területek, ahol már kétszer megfordultunk, de ahogy láttam ismét mehetünk vissza. A lehullott és rothadó falevelek nem csupán nem szépek, hanem balesetveszélyesek, könnyen megcsúszhatnak rajta a gépjárművek, a közutakon pedig eltömítik a víznyelőket, azaz akadályozzák a csapadék elvezetését. Így mindent elkövetünk, hogy kitakarítsuk a parkokat és a közterületeket.

Ember és gép egyaránt az utakon, a tereken van. Bár a hatékonyságot befolyásolja az idő és az időjárás. A hat darab gyűjtős fűkasza ez alkalommal levélszedésre szakosodott, ahol csak lehet, ezzel gyűjtik össze a leveleket. Bokrok alatt, járdákon és útburkolaton azonban marad a söprű és a gereblye. És mivel a levél könnyű, de nagy felületet vesz mégis igénybe, nem egyszerű az elszállítása sem. A cég újítása, hogy az építőiparban használt félköbméteres zsákokba, úgynevezett bigbagekbe gyűjtik a leveleket. Korábban a levelek szállításához és összegyűjtéséhez a Dunanettől bérelt fémkonténereket a cég, azonban ezek bérlete és elszállíttatása roppant költséges volt. A bigbagekkel könnyebb a levélgyűjtés, a tárolás és a szállítás, nem beszélve arról, hogy mindez

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.