Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Március 02. 15:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Húsz bevándorlót találtak egy kamionban hétfőn Csanádpalotánál

Húsz bevándorlót találtak egy kamionban hétfőn Csanádpalotánál

Húsz bevándorlót találtak a román határrendészek egy török kamionban hétfőn hajnalban a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen – közölte honlapján a román határrendészet.

A kísérőiratok szerint Törökországból Lengyelországba tartó, textil hengereket szállító kamion hajnali öt órakor jelentkezett a Romániából való kilépésre. A határrendészek kockázatelemzés alapján rendelték el a jármű alapos átvizsgálását. A bevándorlókat a textiltekercsek között elbújva találták.

Az első vizsgálatok szerint a 17 felnőtt férfiból és három kiskorúból álló csoport tagjai Szíriából, Irakból, Egyiptomból és Palesztinából származnak, valamennyien menedékjogért folyamodtak korábban az EU valamely államában.

A török sofőr ellen embercsempészet, a bevándorlók ellen illegális határátlépési kísérlet miatt indul eljárás Romániában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során