Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 02. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ideális volt az idei év

Ideális volt az idei év

Kiemelkedően jó évjárat lesz a 2011-es a villányi borászok szerint. A korai fajtákat már leszüretelték, október közepéig pedig a többi szőlővel is végeznek.

Ideális volt az idei év a villányi borászok szerint. A jég nem verte el a fürtöket, az eső akkor esett, amikor kellett, és a nap is akkor sütött, amikor kellett.

- 1965-ben kezdtem a szakmát, de ilyen évjárattal még nem találkoztam. Igaz, hogy az év közben hordott magával elég sok veszélyt, növényvédelemmel, agrotechnikával le kellett küzdeni és ezt sikeresen meg is tettük. Ez a szüreti időszak valami fantasztikus - jelentette ki a hírTV-nek Tiffán Ede.

A szüret nagyjából a felénél tart, a korai fajták, a portugieser, a kékfrankos és a Pinot Noir már tartályokban vannak. A Merlot és a Shirazt most szedik, október közepéig pedig a Cabernet Sauvignon és a Cabernet Franc is a pincékbe kerül.

- Úgy látom, hogy a késői fajták cukrosodása egy kicsit lelassult, azonban azt hiszem, hogy az érési folyamat ettől függetlenül intenzív és jó, csak maga a cukor gyűjtési folyamata lassúbb. Ez azonban nem baj, mert ezek nem lesznek túl magas alkoholtartalmú borok, viszont nagyon érett szőlőket tudunk szüretelni - mondta Bock József.

Villányban a hagyományos borlovagavatással kezdődött a vörösbor fesztivál, amelyre 30 ezer látogatót várnak a hétvégén. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére