Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. November 26. 14:27, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Idén sem drágul a fenyőfa

Idén sem drágul a fenyőfa

Országszerte a jövő hét végétől kezdik árulni a fenyőfákat, az árak az előző évhez képest nem változnak - mondta Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke az MTI érdeklődésére.

Közölte: az idén nem történt olyan intézkedés, amely indokolná az árak emelkedését, változatlan a kitermelési- és a fuvarköltség is.

A szakember szerint a legnépszerűbb fajta várhatóan az idén is a lucfenyő marad, amelynek ára ezer forint körül alakul méterenként. Az ezüstfenyőt átlagosan négyezer forintért kínálják, a nordmann fa ára pedig öt-hatezer forint körül alakul. Az import sem drágul, a kínálat megfelelő, az egyre népszerűbb nordmann fenyőt főleg Dániából importálják - tette hozzá.

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy egy fajtán belül is különböző minőségi osztályok vannak, az úgynevezett hipermarket kategória lesz a legolcsóbb, de annak a minősége is gyengébb.

Az árusok a piac tisztulását várják az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszertől (ekáer), mert már minden szállítmányt be kell jelenteni, így kevésbé tudnak feketén szállítani - mondta.

Kitért arra: a vágott fenyők kitermelése elkezdődött, de évről-évre népszerűbbek az ünnepek elmúltával kiültethető gyökeres fenyőfák. Ezek esetében fontos, hogy ellenőrzött helyről, kertészeti árudában vagy kertészeti áruházban vásároljuk, mert csak a szakszerűen kitermelt növény lesz életképes - húzta alá. A teherautó platójáról vásárolt, gyorskitermelésű fa gyökércsonkja a szakember szerint nagy valószínűséggel elszárad.

Címkék: fenyő, fenyőfa, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére