Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Február 01. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így csökkentse a terhesség alatti diabétesz kialakulásának kockázatát

Így csökkentse a terhesség alatti diabétesz kialakulásának kockázatát

A mioinozitol nevű étrend-kiegészítő segít megelőzni a gesztációs diabétesz vagy más néven a terhesség alatti cukorbetegség kialakulását - írja a Fox News. Az inozitolról korábban az derült ki, hogy policisztás ovárium szindróma esetén segít a fertilitás helyreállításában.

Ezúttal arra találtak meggyőző bizonyítékot, hogy a mioinozitol csökkenti a terhesség alatti cukorbetegség előfordulását.

Azoknál a nőknél, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, vagy családi kortörténetük miatt ki vannak téve a cukorbetegség kialakulásának különösen fontos a megelőzés. A nem diagnosztizált és kezeletlen gesztációs diabétesz miatt a nagyobb magzatok sérülékenyebbek, veszélybe kerül a kihordásuk, s megnő a koraszülés kockázata is.

A vizsgálatba a kutatók 220 terhes nőt vontak be, akiknek családi kortörténetében előfordult 2-es típusú cukorbetegség. A résztvevők felének naponta kétszer 2 gramm mioinotizol kiegészítőt adtak az egyébként is ajánlott folsav mellett. A másik csoport tagjai viszont csak ez utóbbit kapták a terhesség harmadik hónapjától kezdve a végéig.

Az első csoport tagjainak 6 százalékánál alakult ki terhesség alatti diabétesz, míg a csak folsavat kapottak esetében ez az arány 15 százalékos volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.