Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Február 09. 15:40, kedd | PR

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Megváltozott a világ körülöttünk és sokkal fontosabb lett, hogy már a felsőoktatási tanulmányok alatt tudatosan készülj a majdani munkába állásodra. Ebben segíthet a diákmunka, de nem mindegy hogyan és miben.

A most végzős diákok elég nehéz munkaerőpiaci helyzetben kezdik a szakmai életüket, így bármi apró előny segíthet, hogy biztosabban munkához jussanak. Ha idén diplomázol, még mindig van egy erős fél éved, hogy rákészülj a munkába állásra, de ne vesztegesd az időt. Fogj neki most, hogy megalapozd a szakmai tudásodat diákmunkával és a digitális csatornákon való információk felépítésével.

Diákmunka

A diákmunka nem csak abban segít, hogy a jelenlegi anyagi helyzetedet erősítsd. Abban is remek hasznát veszed majd, hogy életed első munkahelyét megtaláld. A munkakeresés leghatékonyabb eszköze a kapcsolatépítés, és a diákmunka során el tudod kezdeni a személyes kapcsolati hálód építését, bármilyen munka is legyen az.

Ha már diákmunkában is tudsz gyakornoki pozícióban dolgozni, az szépen megalapozza a szakmai fejlődésedet, így jóval könnyebben találsz majd munkát diploma után. Ne csüggedj, ha eddig csak árufeltöltést vagy gyorséttermi kiszolgálást végeztél diákmunkában, ugyanis ez is fontos információkat hordoz leendő munkaadóid felé.

Egy gyorséttermi munkában nem a hamburgerkészítés a lényeg, hanem hogy megtanulsz bánni az ügyfelekkel, vásárlókkal. Megtanulod a csapatmunkát, hogy mások vezetése alatt dolgozz. Egy felvételiztető HR-es ezeket fogja látni az önéletrajzodban, nem a hamburgert.

Külföldi csereprogram és munka

Ezt tudod még fokozni, ha egy esetleges külföldi csereprogram alatt is vállalsz munkát. Az ugyanis a legjobb tanúbizonysága egyrészt a nyelvtudásodnak, másrészt pedig a rátermettségednek, mert egy idegennyelvi környezetben is megálltad a helyed.

Ajánlások

A diákmunka arra is tökéletesen alkalmas, hogy felbecsülhetetlen értékű ajánlásokat gyűjts, amik aztán később nagyban megkönnyítik és meggyorsítják, hogy állást találj diploma után.

+1: közösségi média

A közösségi médiában való jelenlétedet soha nem tudod elég korán rendbe hozni. Ha még nem tetted meg, akkor legyen ez az első dolgod. Mindegy, hogy diákmunkát keresel, vagy már álmaid állására pályázol, a közösségi média az első hely, ahol leinformálnak.

A szakmai közösségi média platformja a Linked-in. Itt kezd el építeni a jelenlétedet akár a kurzusaid, szakosodásod vagy külföldi tanulmányaid felsorolásával. Idővel aztán kialakul, hogyan formálod majd tovább, de a legfontosabb, hogy már most tudatosan építsd a rólad elérhető digitális információt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 07. 18:13, hétfő | PR

Minden, amit az elektromos fűtésről tudni lehet

Napjainkra a megújuló energia hasznosításának köszönhetően egyre jellemzőbb a gázfűtés mellett az elektromos fűtés térhódítása.

2021. Június 03. 14:04, csütörtök | PR

Miért építsen kamera rendszert munkahelyén?

Amikor egy munkáltató kamerákat telepíttet munkahelyén, elsősorban természetesen az illetéktelen behatolások elleni védelmet szeretné garantálni az épületben.

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Május 17. 15:41, hétfő | PR

Hogyan (ne) viseljük a galléros férfi pólót? Teljes útmutató

Nagyon népszerű ruhadarabról van szó, mégis sokan rosszul hordják.