Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Augusztus 18. 14:25, szerda | PR
Forrás: (x)

Így lehet gondtalan a nyaralás

Így lehet gondtalan a nyaralás

Legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy nem szabad elindulni utasbiztosítás nélkül nyaralni, azonban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla amikor intézkedni kellene.

Igaz sok esetben a bankkártyánkhoz is tartozik utasbiztosítás, illetve rendelkezünk Európai Egészségbiztosítási kártyával – mindkettő hasznos, azonban egyik sem elegendő a felhőtlen időtöltéshez. Cikkünkben hoztunk néhány okot arra, hogy miért nem érdemes elfeledkezni az utasbiztosítás megkötéséről, illetve, hogy mit is fedez a legtöbb ilyen biztosítás.

Felhőtlen pihenés helyett orvosi rendelő

Egy betegség vagy egy baleset sosem jön jókor, azonban a nyaralás a legrosszabb helyszín, ahol mégis mindez megtörténhet velünk vagy a családunk bármelyik tagjával. És nem feltétlenül azért, mert inkább a hasunkat süttetnénk a tengerparton – külföldön sokkal körülményesebb lehet egy kórházi ellátás, főleg, ha teljesen ismeretlenek vagyunk a területen, illetve megfelelő utasbiztosítás nélkül egyes országokban akár milliós tétel is lehet egy komolyabb kórházi ellátás díja.

Az utasbiztosítás az alábbiakat fedezheti:

- baleset esetén a mentés költségeit,
- kórházi díjakat (kórházi napidíj, vizitdíj), szükség esetén a magánkórházi ellátást,
- minden szükséges gyógyszert, és gyógyászati segédeszközöket,
- rokonok kiutaztatását, ha szükséges, és a hazaszállítást,
- a tolmács díját,
- baleseti halál, vagy rokkantság esetén pedig kártérítést biztosít.

Az út szélén hagy az autó

Akár saját, akár bérelt autó sajnos előfordulhat, hogy a legrosszabbkor hagy minket cserben és rostokolhatunk az autópálya mellett, ahelyett, hogy a betervezett cél szépségeit élveznénk. Az utasbiztosítás ilyen esetben is nagy segítség, ugyanis fedezi a helyszíni javítást, a szervizbe szállítást, a hazautazást, szállásbérlést, vagy a csere autót. Az asszisztencia szolgáltatással kiegészítve pedig központi segítséget is kérhetünk a biztosítónktól telefonon, így gyorsabb lehet az ügyintézés.

Ki kell hagynunk a betervezett programot

Betegség, vagy baleset esetén is előfordulhat, hogy ki kell hagynunk egy előre kifizetett programot, netán a teljes utazást, azonban az utasbiztosítás segít enyhíteni a károkat. Ugyan a betegséget nem szünteti meg, de az előre befizetett összeget visszakaphatjuk. Mindez akkor is érvényes, ha repülőjegyről, vagy fel nem használt utazási napokról van szó, például előbb haza kell jönnünk, de már kifizettük a szállást a fennmaradó időre is. De a fel nem használt síbérlet, vagy az autóbérlés díját is visszakaphatjuk.

Késik a gép, vagy elkeveredik a poggyász

Szomorú, amikor hiába várjuk a szalagon a saját csomagunkat, de az nem érkezik meg. Ilyen esetekre is jó megoldás olyan utasbiztosítást kötni mely a poggyászunkra is kiterjed. Igaz, helyben nem nagy segítség hiszen azonnal nem pótolja a dolgainkat, azonban később megtéríti az így felmerülő plusz költségeket. Egy amerikai napilap szerint 2015-ben 23 millió poggyász veszett el a világ repterein. A csomagok nagyobb része hosszabb-rövidebb idő után ugyan megkerül, de így is hihetetlenül nagy számmal állunk szemben.

Hasonlóan bosszantó, ha mi időben kint vagyunk a reptéren mégis órákat kell várnunk a beszállásig, netán szállás után is kell néznünk. Ilyenkor szintén mellettünk áll egy körültekintő utasbiztosítás, mely utólag térít minden többletköltséget, ami a repülő késéséből adódik. Azonban mindkét esetben vizsgáljuk meg a biztosítási szerződés részleteit, mert sok esetben szabnak meg a biztosítók maximum összeghatárt, illetve poggyászbiztosítás esetén előfordulhat, hogy egyes értékekre nem terjed ki a térítés.

Javasoljuk, hogy utazás előtt nézd meg az Axa-assistance kínálatát, szükség esetén pedig kérd a segítségünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat