Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 17. 06:59, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - a magyar rendőröket brutális támadás érte Röszkénél

Illegális bevándorlás - a magyar rendőröket brutális támadás érte Röszkénél

Szijjártó Péter közlése szerint a röszkei határátkelőhelynél a magyar rendőröket brutális támadás érte Szerbia területéről

- reagált a német védelmi miniszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szavaira az MTI-nek a magyar külügyminiszter. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: agresszív bevándorlók egy csoportjának támadása nyomán 14 magyar rendőr szenvedett sérülést. Természetes, hogy a magyar rendőrök megvédték magukat és megvédték Magyarország területét - tette hozzá. Ha a szerb rendőrség megakadályozta volna a magyar rendőrök ellen indított támadást, nem került volna sor az erőszakos eseményekre - jelentette ki.

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter szerdán, a CNN hírtelevízió nemzetközi csatornájának nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte a magyar hatóságoknak a migránsokkal és menekültekkel szemben a magyar-szerb határon alkalmazott fellépését.

Aleksandar Vucic szerb kormányfő pedig azzal vádolta Magyarországot, hogy "brutális" és "nem európai" módon bánik a migránsokkal a két ország határán, és az Európai Unió közbelépését sürgette. A szerb kormányfő felszólította Magyarországot, hogy többet ne lőjön be könnygázt a szerb állam területére, és azt mondta, hogy a kérdést John Kerry amerikai külügyminiszterrel folytatandó szerdai tárgyalásai során is napirendre akarja tűzni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.