Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2015. Szeptember 20. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Illegális bevándorlás - Szlovénia nem tartja korrektnek Horvátország eljárását

Illegális bevándorlás - Szlovénia nem tartja korrektnek Horvátország eljárását

Szlovénia nem tartja korrektnek a horvát kormánynak a migrációs válság kezelésére tett lépését - mondta Miro Cerar szlovén miniszterelnök szombaton a brezicai befogadóállomáson tartott sajtótájékoztatóján.

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök kijelentette, hogy elvesztették az irányítást a dolgok felett, és tranzitfolyosót nyitnak a migránsok továbbhaladásának biztosítására Szlovénia és Magyarország felé - mondta a szlovén miniszterelnök, aki telefonon beszélt pénteken Milanoviccal.

Miro Cerar szerint ez nem volt korrekt lépés a horvát kormány részéről, amely nem tesz eleget uniós kötelezettségeinek.

Újságírói kérdésre, hogy a szlovén kormány megegyezett-e a horvátokkal valaha arról, hogy folyosót nyitnak a nyugat felé tartó menekülteknek, a szlovén miniszterelnök azt mondta: soha nem beszéltek ilyenről.

Szlovénia közleményben cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint paprika sprayt fújtak volna a rendőrök a migránsokra. Egyetlen ember ellen vetett be ilyen eszközt egy rendőr a rigoncei határátkelőnél, aki egy nagyobb csoporttal együtt át akarta törni a rendőrségi kordont.

A csoport egyre agresszívebbé vált, és botokkal, valamint műanyag üvegekkel dobálták meg a rendfenntartókat. Egy tüntető agresszíven a földre lökött egy rendőrtisztet, aki önvédelemből használta a sprayt - áll a közleményben.

A legutóbbi adatok szerint Szlovéniába több mint 1500 illegális bevándorló érkezett, főleg Szíriából és Afganisztánból.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 14:04, kedd | Külföld

Titokzatos űreszközt állított pályára Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta titkos céllal pályára állított egy titkos, újra felhasználható űreszközt - írta hétfőn a Futura francia portál.

2022. Augusztus 09. 12:02, kedd | Külföld

A horvát busztragédia sofőrje nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.

2022. Augusztus 09. 07:00, kedd | Külföld

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 06:00, kedd | Külföld

Két hete pusztít erdőtűz egy németországi nemzeti parkban

Két hete pusztít erődtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.