Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 06. 07:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás: szükség esetén Mezőhegyesig épülhet határzár a román határon

Illegális bevándorlás: szükség esetén Mezőhegyesig épülhet határzár a román határon

Szükség esetén a hármashatár és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár a román-magyar határon - jelentette ki Lázár János csütörtökön Makón.

Valóban fennáll a veszélye annak, hogy megjelenhetnek migránsok a magyar-román határon - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője egy résztvevő kérdésére válaszolva az egyik helyi általános iskolában rendezett lakossági fórumon.

A Magyar Honvédség jelentős erőket állomásoztat a hódmezővásárhelyi laktanyában, és oda érkeztek a munkájukat segítő cseh és szlovák egységek is. Amennyiben szükséges, rövid idő alatt képesek a határzár megépítésére az érintett szakaszon - hangsúlyozta a politikus mintegy kétszáz ember előtt. Hozzátette: a kormány meg fogja akadályozni, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Makó térségébe.

A határzár megépítése és a határ megerősített őrzése a szerb-magyar és a horvát-magyar határszakaszon már bizonyított. Idén összesen mintegy 400 ezer bevándorló érkezett Magyarországra, a határzár elkészülte óta azonban gyakorlatilag nem jön senki - közölte Lázár János.

Az Európai Unióban vannak országok, melyek meghívót küldenek a bevándorlóknak. Magyarország azonban nem akar egyetlen bevándorlót sem befogadni - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

"Ha a bevándorlókra költjük pénzt, nem lesz béremelés" - mondta Lázár János, hozzátéve: nekünk magyaroknak a magyarokat kell támogatni, a magyar családokat, hogy gyereket vállalhassanak, az embereket, hogy megélhessenek, a vállalkozókat, hogy munkahelyeket teremtsenek.

A miniszter kifejtette, Magyarország számára a következő két év legjelentősebb ügyeinek egyike az energiaszolgáltatás lesz.

Újabb rezsicsökkentés előtt nyitja meg a lehetőséget, ha a gáz- és áramszolgáltatás állami kézbe kerül. Ma a lakosság által vásárolt gáz ára 5, az áram ára több mint 30 százalékkal magasabb, mint Németországban - tudatta a politikus.

Jövő ilyenkor már 3,5-4 millió embernek - köztük a makói polgároknak is - az állam szolgáltatja majd a gázt és az áramot - mondta Lázár János.

Címkék: határzár, kerítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során