Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 21. 13:55, hétfő | Belföld

Ilyen nincs, de mégis van: Lopott rollerrel ment kerékpárt lopni

Ilyen nincs, de mégis van: Lopott rollerrel ment kerékpárt lopni

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy büntetett előéletű 44 éves férfit, aki most októberben három kerékpárt és egy elektromos rollert lopott el Újbudán.

A bíróság a férfit 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A vád szerint a vádlott 2022. október 8-án, nappal, egy XI. kerületi bevásárlóközpont kijáratánál lévő kerékpár tárolóból eltulajdonított egy 80.000 forint értékű biciklit. A férfi egy nála lévő szerszámmal vágta le a lakatot, majd elhajtott a helyszínről a lopott kerékpárral, amit később 50.000 forintért értékesített.

A férfi 2022. október 19-én ugyanennek a bevásárlóközpontnak a kerékpár tárolójából - szintén a zár levágásával - egy másik, mintegy 120.000 Ft értékű kerékpárt is eltulajdonított.

A vádlott két nappal később, 2022. október 21-én a Kelenföldi pályaudvarnál lévő egyik kerékpár tárolóból egy 200.000 forint értékű elektromos rollert lopott el az előbbiekhez hasonló módon, a biztonsági zár eltávolításával. Közvetlenül ezután, az eltulajdonított rollerrel egy Fehérvári úti tárolóhoz hajtott, és innen is lopott egy biciklit, majd úgy távozott a helyszínről, hogy a frissen lopott kerékpárra ült, a rollert pedig a hátán vitte tovább.

A terhelt elfogásakor az utóbbi két kerékpár, illetve az elektromos roller is megkerült, így azokat a rendőrök lefoglalták, majd a sértettek részére kiadták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, 4 rendbeli lopás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A vádlott az elkövetések idején négy korábbi, különböző ügyekben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, ezért a bíróság ezeknek a végrehajtását is elrendelte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.