Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 01. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ingyen utazhatnak a belföldi járatokon az ukrán állampolgárok

Ingyen utazhatnak a belföldi járatokon az ukrán állampolgárok

Hétfő délutántól ingyen utazhatnak a MÁV-START belföldi járatain az ukrán állampolgárok, akik a díjmentes szolidaritási jeggyel az utazást bármely vasútállomáson megkezdhetik,

a jegyváltáskor az úticélt kell megadniuk és személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel kell igazolniuk, hogy ukrán állampolgárok - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A vasúttársaság különvonatokkal segíti a menekültek utazását, Záhonyból este indul a következő mentesítő járat - Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon keresztül - a Nyugati pályaudvarra.

A szolidaritási jeggyel kizárólag csak a másodosztályú kocsikat vehetik igénybe, a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni.

A Magyarországon keresztül más külföldi célállomás felé a magyar határállomásig a nemzetközi vonatokra is érvényes a díjmentesség.

A közlemény szerint a vasúttársaság vasárnap óta több ezer Ukrajnából érkező menekültnek adott ki díjmentes szolidaritási jegyet, amellyel Záhonyból továbbutazhattak bármely magyarországi célállomásra.

A MÁV-START a Záhonyt Nyíregyházával, Debrecennel és a fővárossal összekötő menetrend szerinti személyszállító vonatok zsúfoltságának csökkentése érdekében legkésőbb hétfő este újabb különvonatot indít. Záhony állomásról további mentesítő járatokat is biztosít vasúttársaság a menekültek elszállítására.

A MÁV-START a főként Záhony, Debrecen felől Budapestre közlekedő vonatokat plusz kocsival megerősítve indítja, ugyanis a Záhonyból Budapest felé induló belföldi vonatokon is jelentősen megnőtt az utasforgalom.

Már mintegy tízezer, Ukrajnából Záhonyon át a háború elől menekülő ember utazását segítette a nemzeti vasúttársaság. A menekültek között magyarokon, ukránokon kívül más országok állampolgáraiként Ukrajnában tanulók, dolgozók is utaznak vonatokkal a határ túloldalán található Csap állomásról Záhonyba - olvasható a MÁV közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.