Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Április 24. 21:14, csütörtök | Helyi

Innentől bárki nyerhet

Innentől bárki nyerhet

Szombaton kezdetét veszi az OB I.-es bajnoki döntő, melyben a két főszereplő a Dunaújvárosi Főiskola Vizilabda Egyesület és a Szentesi VK.

A két klubnak nagy történelme van egymás ellen, így biztosak lehetünk benne, hogy kiváló mérkőzésekre számíthatunk az egyik csapat három győzelméig tartó párharcban. Tóth Lászlót, a Szentes edzőjét kérdeztük.

- Azt, hogy itt vagyunk a döntőben, előzetesen lehet, hogy nem gondolta volna senki, hiszen a tavalyi bajnok és az egyik legnagyobb esélyes ellen tudtunk három meccsen is nyerni. Lehet, hogy utólagos okoskodásnak tűnik, de már az első mérkőzésen láttam, hogy van esélyünk az Eger ellen, és nagyon örülök, hogy ezt a sanszot sikerült is kihasználnunk. Beigazolódott az is, hogy a bajnokságban igen kis különbségek vannak a csapatok között, itt bárki megverhet bárkit, nincs különösebb kiemeltje a párharcoknak. Így állunk hozzá most a döntőkhöz is a Dunaújváros ellen, a lányok nagyon jól ismerik ellenfelünk erősségét, játszottunk már ellenük sokat, így tudjuk, hol lehet megtörni a lendületüket. Persze továbbra is mennek a videózások, és kőkemény mérkőzéseket várok, ahol mindkét együttes kiadja magából a maximumot, hiszen a bajnoki arany a tét. Jómagam csak kilenc hónapja dolgozom a női vízilabdában, de régebbről vannak azért emlékeim, és elmondhatom, hogy nagyon sokat fejlődött a női szakág, ezért is remélem, hogy sok szurkoló lesz majd az uszodákban itt is, ott is. Ha valaki kilátogat a meccsekre, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni, és a lányoknak is rettentően kell az, hogy lássák, érdekli az embereket az, aminek ők kicsi koruktól élnek.

Szombaton indul a párbaj és azon sem lepődnék meg, ha eljutnánk öt meccsig is. Tudom, nem lesz könnyű dolgunk, de most a Szentesnek végre meglehet az első hely is, persze azzal is tisztában vagyunk, hogy a Dunaújváros is megtesz majd mindent, hogy a mérkőzések végén ők örüljenek. Ezt a hátralévő pár napot ki kell élveznünk, hiszen nincs is annál az izgalomnál jobb, mint amikor azt várjuk, hogy végre elkezdődjön a meccs, hogy játszhassunk, ezekért a dolgokért érdemes igazán sportolni.

Címkék: DFVE, Szentes, vizilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.