Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 05. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: HírTV

„Ipari mértékben” folyt a telefonok lehallgatása

„Ipari mértékben” folyt a telefonok lehallgatása

A Scotland Yard legújabb közlése szerint a brit News of the World-botrányban érintett áldozatok száma a 6 ezret közelíti.

A hatóságok a piszkos ügyeket intéző magánnyomozó, Glenn Mulcaire jegyzetei alapján hozták nyilvánosságra a legújabb számadatot. Mulcaire minden egyes megbízatásáról pontos leírást készített, a rendőrség ezek alapján igyekszik megállapítani, hány embert érinthetett az illegális tevékenység. „Jelenlegi állás szerint 5795 nevet tudtunk azonosítani a papírokban – szól a Scotland Yard közleménye. – Ez azonban a további vizsgálatok függvényében még módosulhat.” 2009–ben a Guardian arról írt, 2-3 ezerre tehető az érintettek száma, a hatóságok azonban ekkor még csupán „néhány száz” esetről beszéltek.

Az azóta megszűnt bulvárlap felelősségét vizsgáló rendőri akciócsoport közben újabb személyt tartóztatott le. Azt egyelőre nem tudni, kiről van szó, a Scotland Yard csupán annyit közölt, a negyvennyolc éves férfi a News International alkalmazottja, a hatóságokhoz nincs köze.

(The Guardian, guardian.co.uk)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.