Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 23. 12:00, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Ismeretlen vizeken - rallye sport

Ismeretlen vizeken - rallye sport

SOLID Racing Team – Szilveszter Rallye – 2015.12.27-29.
Merencsics Árpád – Ratting Tamás, Suzuki Swift Gti MK1

Megpróbáltatásokkal teli éve volt Merencsics Árpádnak az idei Országos Historic Rallye Bajnokságban. A hét értékelt versenyből csak három alkalommal sikerült pontokkal hazatérnie. Az évadzáró Mecsek Rallye sem úgy indult számára, ahogy azt elképzelte, de a végére sikerült újra pozitív irányba billenteni a mérleg nyelvét, és pontokkal hazatérni. Ezt a lendületet megtartva, felszabadultan, a nézőknek szeretne autózni a Szilveszter Rallyen.

Év végi levezetés, egy kis jamboree?
Pontosan, ahogy mondod! Vezessük le az évközi feszültséget, és a sok technikai gondot. Pontosan ez lesz a témája az évünk utolsó versenyének. Érezzük jól magunkat, és bulizzon egyet a csapat. Ha minden jól megy, azokkal leszünk egy szerviz helyen, akikkel év közben együtt dolgoztunk, együtt versenyeztünk, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hangulatú verseny lesz!


Korábban sosem indultál még ezen a versenyen, elkezdted már nézni a belsőket?
Őszintén megmondva az előző években is nézegettem a verseny belsőit. A ring külső úgy tudom ugyan az, mint a megelőző években. A belső rész változik, aminek részben örülök, részben nem. Azért örülök, mert így nem ugyan az, mint máskor. Azért viszont már kevésbe, hogy nem mehetünk a Hungaroring aszfaltcsíkján…

Mecseken jó volt a tempód, Erre a versenyre is átmented? Vagy inkább a nézőknek szeretnél autózni?
Mecseken sajnos az első nap az orfű-i körgyorson féktávon kiszakadt a jobb első futómű, de szuperrallyval folytathattuk másnap. Akkor viszont nagyon jókat mentünk, hozzáteszem nagyon jó kedvűen.
Most is jóízűen szeretnék menni új beugró navigátorommal Ratting Tomival, és remélem a nézőknek is meg tudunk felelni!

Ismét új társad lesz az autóban…
... igen, mivel Anetta elígérkezett egy másik autóba, így ismét navigátorkereső akcióba kezdtem, hogy legyen, aki beüljön mellém!
Igen, mint előbb mondtam Ratting Tomi lesz az új navigátorom, akivel az ismertség régebbre nyúlik vissza, még amikor Rallysprinteken versenyeztem. Tomi jelentkezett a facebookon feltett hirdetésemre, és megegyeztünk, hogy akkor beül mellém, és ha már amúgy is ott lesznek a helyszínen, így már csak a ruháját, sisakját, és a navigátor cuccát kell még bepakolnia.

------------------------------------------------------------------------------------------------


Tamás sem első bálozó a jobb1-ben. Jó pár típusban láthattuk már navigálni.
Segítsünk a rallye rajongóknak, hol láthattak eddig versenyezni?

Mint ahogy Árpi, én is Trabantban kezdtem versenyzést a déli régió sprint bajnokságában úgy 8-9 évvel ezelőtt. Aztán évről évre sikerült egyre jobb autókba beülni N-es Lada, Lada VFTS, A-s Lada, Honda CivicType-R, de a legjobb 3 év Szabó Zsoltival volt a „kupás” Swiftben. 2011-től 3 évet mentünk együtt és év végén mindig dobogón végeztünk, a hab a tortán a 2011-es N csoportos kategória bajnoki cím volt. Azóta inkább csak alkalmi navigátor vagyok, sajnos a munka sok időmet elveszi. Most azon dolgozom, hogy a 2016-os év teljes legyen és ismét komplett évet tudjak versenyezni egy sofőr mellett.


Honnan ez a mostani Suzuki-s lehetőség?
Éppen a neten böngésztem, amikor láttam, hogy Árpi navigátort keres a Szilveszter Rallyra. Kapva az alkalmon gyorsan felhívtam, megbeszéltük a részleteket, így jött a lehetőség.


Szilveszter Rallyen indultál már korábban? Mit vársz ettől a versenytől?
Igen indultam tavaly Geiger Mátéval, egy Lada 2107-tel, de a technika megmakacsolta magát így idő előtt fel kellett adnunk a futamot.
Mivel Árpit már kb. 10 éve ismerem nem lesz gond az összeszokással.  Úgy gondolom egy teljesen stressz mentes jóízű autózás lesz, és ha az utolsó gyorsasági végén átmegyünk a célvonalon, akkor számomra egy tökéletes verseny az idei év lezárásaként.

Minden kedves szurkolónak Békés Boldog Karácsonyt kívánunk! Az ajándékok után, és a szilveszteri bulik előtt jó szurkolást az év utolsó versenyén, ahol több mint 200 páros áll rajthoz, nem más céllal, mint egy jót szórakozni felhőtlenül, eredménykényszer nélkül.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution, Innovitas, Cortesia Group, V4 Transport, Sigillanda, Release, Excel IT, The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.

Fotó: Boros Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.