Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. November 05. 20:48, kedd | Helyi

Ismét csökken a rezsi

Ismét csökken a rezsi

November elsejétől tovább csökkennek a családok rezsikiadási. A kormány rezsicsökkentésének 3. üteme révén újabb 11,1 %-kal kevesebb lesz a gáz, a távhő és az áram ára.

Sajtótájékoztatót tartott ma a Fidesz helyi szervezete, amelyen Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő számolt be a rezsicsökkentés újabb lépéséről.
A rezsicsökkentés első üteme 2013 januárjától lépett életbe, amellyel 10 százalékkal csökkent a gáz, az áram és a távhő ára. Idén júliusban következett a második ütem, amikor is a vízdíj, a csatornadíj, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szippantott szennyvíz és a kéményseprés díja csökkent. A harmadik ütem november elsejétől lépett hatályba, ami további 11,1 százalékos csökkenést jelent a gáz, a távhő és az áram árában.
Összesen, a tavalyi árakhoz képest már 20 százalékkal kevesebb rezsit kel fizetnie a magyar családoknak. Egy átlagos család esetében (két felnőtt, két gyermek, 62 négyzetméteres panel lakásban) a 10 százalékos rezsicsökkentés 2013 első 9 hónapjában mintegy 32 ezer forint megtakarítást eredményezett. Az újabb csökkentéssel pedig a várható megtakarítás 50- 100 ezer forint közötti összegre tehető.
„Ezúton is szeretnék köszönetet mondani annak a 2,5 millió magyar állampolgárnak, közülük annak a több mint 17 ezer Dunaújváros és környékén élő személynek, akik aláírásukkal támogatták a kormány rezsicsökkentését”- mondta Lőrinczi Konrád. Az országgyűlés elfogadta a rezsicsökkentés védelméről szóló politikai nyilatkozatot is az EU felé. A képviselő hozzátette, ez határozott üzenet az EU-nak, a tisztességes profittal megelégedni képtelen külföldi szolgáltatóknak, és a nekik dolgozó baloldalnak. -„Látjuk a jeleit, hogy rezsieljárás készül Magyarország ellen. A Fidesz elkötelezett amellett, hogy megvédje Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.