Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 22. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: HírTV

Ismét nincs nyugalom Japánban

Ismét nincs nyugalom Japánban

Japában hat ember halt meg a Roke tájfun miatt. A vihar Honsu szigetére csapott le, ahol fennakadásokat okozott a közlekedésben, járatok százait kellett törölni, egymillió ember kitelepítését rendelték el a hatóságok.

A Csendes-óceán felől érkezett tájfun Japán középső része felé halad, várhatóan nem kíméli majd sem a fővárost, Tokiót, sem a márciusi földrengés sújtotta Fukusima prefektúrát.

Heves esőzésekkel és óránként 216 kilométeres széllökésekkel kísérve érte el Japán főszigetét a Roke névre keresztelt tájfun. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék áradásokat okozott, az árvizeknek már több halálos áldozata van. A megáradt folyók miatt az ország egyes részein leállt a közlekedés, és több száz repülőjáratot is töröltek. A ciklon miatt leállt a termelés a Toyota több gyárában is az ország középső részén.

A hatóságok minden erejükkel a gátakat erősítik, és több mint egymillió ember kitelepítését is elrendelték. Egyes településekről az áradások miatt csak csónakokkal tudták kimenekíteni az embereket.

A vihar az előrejelzések szerint a fővárost, Tokiót, illetve a márciusi földrengés és szökőár által legjobban sújtott Fukusima prefektúrát is eléri, ahol a megrongálódott erőmű található. A megrongálódott atomerőmű üzemeltetője mindent elkövet, hogy a nagy mennyiségű csapadék ne jusson be az erőmű reaktoraiba. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.