Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 05. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Új adó jöhet az eva helyett

Új adó jöhet az eva helyett

A Népszabadság azt írja, hogy a mostani evázók számára 'lesz egy új adónem', az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzésére.

A lap kormányzati körökből származó értesülése szerint az eva megszűnésének esetére ezt valószínűsítik fideszes és KDNP-s politikusok is.

Egyelőre nyitott a kérdés. A Fidesz–KDNP frakciószövetség hétfőn foglal állást az eva jövőjéről” – jelentette ki tegnap Selmeczi Gabriella Fidesz szóvivő, megerősítve, hogy még semmi nem dőlt el az adó jövőjét illetően. Koszorús László fideszes képviselő indítványát az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetéséről támogatja a kormány, de az ötlet több frakciótagnak sem tetszik. Korántsem elképzelhetetlen, hogy szembeszegülnek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és a kormánydöntéssel. Koszorús László azt mondta a lapnak, a frakcióálláspont kialakítása előtt nem szeretne nyilatkozni.

A Fidesz frakcióvezetője szerdán kijelentette: az evát meg kell tartani. Lázár János emlékeztetett arra is, hogy szeptember elején, a Fidesz–KDNP évadnyitó hajdúszoboszlói frakcióülésén is arról volt szó: „az evának maradnia kell”. A lap által megkérdezett kormánypárti politikusok nem emlékeznek arra, hogy a tavalyi választások óta a Fidesz-frakció ilyen nyíltan szembemenetelt volna egy kormányzati állásponttal, mint most az eva megszüntetése ügyében.

A parlament költségvetési bizottságának szerdai ülésén a fideszes honatyák a (még nem hivatalos) frakcióálláspontot követték, amikor a Koszorús-indítvány ellen szavaztak, holott a nemzetgazdasági tárca képviselője, Balog Ádám adóügyekért felelős államtitkár támogatta az eva megszüntetését. Aznap a kormányülésen is téma volt az adó, ott a lap információi szerint Matolcsy György határozottan érvelt a megszüntetés mellett, és a miniszterelnök sem képviselt más véleményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni