Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. November 13. 14:54, vasárnap | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Újabb veszélyes gyermekruhát találtak a fogyasztóvédők Szolnokon

Újabb veszélyes gyermekruhát találtak a fogyasztóvédők Szolnokon

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kiemelt figyelmet fordít az EU-ban veszélyesnek minősített ún. RAPEX riasztásban megjelenő veszélyes termékek hazai vizsgálatára.

Ehhez hasonlóan ellenőrzi az NFH Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer keretében Magyarországon korábban már bevizsgált és ennek következtében veszélyesnek minősített letiltott termékek forgalomban való előfordulását.

2011. évben Jász-Nagykun-Szolnok Megye területén több olyan üzletet is ellenőriztek a felügyelők, amelyekben veszélyesnek minősült termékeket forgalmaztak. Az említett termékek veszélyességét az indokolja, hogy a gyermekek részére fojtás, fulladásveszélyt jelent a kapucniban elhelyezett húzózsinór, illetve a zsinór végén található műanyag vagy fém záróvég.

Legutóbbi november elején tartott ellenőrzés során három féle, összesen 23 darab balesetveszélyes gyermekruházati terméket találtak a felügyelőség munkatársai. A termékeket a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség kivonta a forgalomból.

A hatóság tapasztalata alapján megállapítható, hogy a gyártók illetve importőrök fokozottabban figyelnek arra, hogy a kapucniban ne legyen húzózsinór, s biztonságos termékek kerüljenek forgalomba, azonban a fenti példa is indokolja, hogy a veszélyes termékek piacról való kiszűrésére a hatóság továbbra is fokozott figyelmet fordítson.

Az év hátralévő részében is ellenőrzések során a felügyelőség folytatja a veszélyes termékek ellenőrzését a ruházati cikkek mellett a műszaki és a könnyűipari termékek körében is-tudatta a JNSZMK Fogyasztóvédelmi Felügyelősége.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 18:09, hétfő | Belföld

Visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon

Keddtől visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2022. Augusztus 15. 16:03, hétfő | Belföld

Több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkáltatóját

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget

2022. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Belföld

Halálos lakástűz nyomaira bukkantak a baranyai Kétújfalun

Lakástűzben meghalt egy idős ember a Baranya megyei Kétújfalun - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.