Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. December 12. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Januártól megszűnik a KRESZ rutinvizsga

Januártól megszűnik a KRESZ rutinvizsga

Januártól megszűnik a KRESZ-rutinvizsga. A tanulóknak a forgalmi vizsgán kell majd számot adniuk arról, hogy képesek-e uralni a járművet.

Derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletéből. Szakértők szerint ez veszélyes lehet.

A Magyar Autósiskolák Szövetségének elnöke az InfoRádiónak elmondta: bár a rutinvizsgát megszüntetik, azt még nem tudni, hogy megszűnik-e a járműkezelési oktatással kapcsolatos tanpálya-kötelezettség is.

Meg lehet tanulni az autó kezelését közúton, egy kevésbé forgalmas helyen, de ez a módszer közel sem olyan biztonságos, mintha ezt tanpályán végeznék - emelte ki Rajna Ervin, aki szerint nem derül ki a szabályozásból, hogy a tanulónak számot kell-e adnia arról, hogy uralja-e a járművet. Ha ezt a forgalmi vizsgába integrálják, az meglehetősen veszélyesnek tűnik - véli a szakember.

Bár a C típusú jogosítvány megszerzésének előfeltétele, hogy meglegyen a B típusú, mégis előírják a rutinvizsgát - mutatott rá Rajna Ervin, miért nem tartja jónak az új rendeletet.

Addig nem szabad kiengedni senkit a forgalomba, amíg nincs tisztában a jármű kezelésével - ezt már Pausz Ferenc, közlekedésbiztonsági szakértő mondta az InfoRádiónak. A közlekedésbiztonsági szakértő szerint ha nincs rutinvizsga, megnő az oktatók felelőssége, mert ők lesznek azok, akik kivisznek valakit a forgalomba, éles helyzetbe úgy, hogy nem biztos, hogy rendelkezik megfelelő ismeretetekkel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el