Hírek
2011. Szeptember 24. 19:16, szombat | Belföld
Jó borok, jó ételek, jó hangulat
Ezek jellemezték az estét a Házi Sárkányban az étterem második borkóstolóján.
Miről is van szó? Arról, hogy kellemes környezetben finom borokat iszogatva vacsorázunk egy jót és közben remekül érezzük magunkat. De haladjunk sorban. Bakkhosz a római boristen magyar neve és annak a borháznak is, amelyet megismerhettünk tegnap este. A mátrai borokat kínáló Bakkhosz borház öt kiváló minőségű bort hozott az ételek mellé, melyből az első rögtön elég magasra tette a lécet. Egy 2009-es Chardonnay, ami nagyon jellemző a mátrai borvidékre. Harmonikus íze remekül illik halételekhez, így a kifogástalan füstölt pisztránghoz és lazachoz is moszkvai mártással, amit az étterem főszakácsának, Szabó Györgynek köszönhetünk. Szintúgy a betyárlevest is, amihez a 2010-es rosé bor illett maximálisan a lágy, laza, friss gyümölcsös ízével és élénk savakkal. Az estére jellemző volt, hogy folyamatosan fokozta a borász és a mesterszakács is az élvezeteket, így érkeztünk el a mennyei jércemellhez, amihez egy könnyen fogyasztható harmonikus és illatos 2010-es Mátrai Cserszegi Fűszeres dukált, remekül. Ezután következett a dupla vörösboros dózis, az egy évig fahordóban érlelt 2008-as Cabernet Savignon ami az ínycsiklandozó sertésszűzhöz és a bőséges sajttálhoz is remekül illett. Majd következett a hatodik (!) fogás , a desszert vargabéles a Mátrai Muscat Ottonel édes borral szervírozva, ami remekül illett a süteményhez, bebizonyítva az édes borok helyét a gasztronómiában, hiszen igazán egy ilyen remek desszert után jön ki az íze. Sulyok Zsolt, borász minden fogás előtt előadást tartott az adott borról, hogy mindenki teljesebb képet kapjon arról, hogyan is született meg az, amit a poharunkba töltöttek az este folyamán a kedves, mosolygós és barátságos pincérek. Sándor Judit pedig remek házigazda volt, az este végén elégedetten zsebelhette be a jóllakott és elégedett pillantásokat.
Azt hiszem, ezek után csak ajánlani tudom a Házi Sárkány éttermet, mert mindenki, aki tegnap ott járt degeszre ehette magát a legkiválóbb ételekkel és finom borokat kóstolhatott hozzájuk hangulatos környezetben. További pluszpont, hogy az étterem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz is, és a közeljövőtől kezdve egy kis szerencsesütivel dobják fel az amúgy sem unalmas menüjüket. Akárhogy próbálkoztam, nem tudtam belekötni semmibe, így őszintén tudom azt mondani: A tegnapi egy remek este volt, várom a következő borkóstolót is.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 22. 07:58, péntek | Belföld
Lázár János: Magyarország kormánya a legnagyobb alföldi vasútépítési fejlesztésre készül
2024. November 22. 07:56, péntek | Belföld
Orbán Viktor szerint óriási mértékben sikerült kiszélesíteni Magyarország mozgásterét
Az elmúlt egy évben óriási mértékben sikerült kiszélesíteni Magyarország mozgásterét, elsősorban a nemzetközi politikai térben, ami a határon túli magyar közösségek megerősödését is jelenti
2024. November 22. 07:54, péntek | Belföld
Rogán Antal abban bízik, sokan fogják használni a Digitális Állampolgárság Programot
Abban bízom, hogy a Digitális Állampolgárság Program alkalmazás széles tömegeknek elnyeri a támogatását, sokan fogják használni, mert látni fogják, hogy így egyszerűbb ügyet intézni, magukat azonosítani
2024. November 21. 07:51, csütörtök | Belföld
Szijjártó Péter: Dél-Korea legnagyobb élelmiszeripari cége hazánkban építi fel az első gyárát a régióban
Dél-Korea legnagyobb élelmiszeripari cége Magyarországon építi fel első közép-európai gyárát, kétszáz új munkahelyet teremtve ezzel Dunavarsányban - jelentette be szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.