Hírek
2011. Szeptember 24. 19:16, szombat | Belföld
Jó borok, jó ételek, jó hangulat
Ezek jellemezték az estét a Házi Sárkányban az étterem második borkóstolóján.
Miről is van szó? Arról, hogy kellemes környezetben finom borokat iszogatva vacsorázunk egy jót és közben remekül érezzük magunkat. De haladjunk sorban. Bakkhosz a római boristen magyar neve és annak a borháznak is, amelyet megismerhettünk tegnap este. A mátrai borokat kínáló Bakkhosz borház öt kiváló minőségű bort hozott az ételek mellé, melyből az első rögtön elég magasra tette a lécet. Egy 2009-es Chardonnay, ami nagyon jellemző a mátrai borvidékre. Harmonikus íze remekül illik halételekhez, így a kifogástalan füstölt pisztránghoz és lazachoz is moszkvai mártással, amit az étterem főszakácsának, Szabó Györgynek köszönhetünk. Szintúgy a betyárlevest is, amihez a 2010-es rosé bor illett maximálisan a lágy, laza, friss gyümölcsös ízével és élénk savakkal. Az estére jellemző volt, hogy folyamatosan fokozta a borász és a mesterszakács is az élvezeteket, így érkeztünk el a mennyei jércemellhez, amihez egy könnyen fogyasztható harmonikus és illatos 2010-es Mátrai Cserszegi Fűszeres dukált, remekül. Ezután következett a dupla vörösboros dózis, az egy évig fahordóban érlelt 2008-as Cabernet Savignon ami az ínycsiklandozó sertésszűzhöz és a bőséges sajttálhoz is remekül illett. Majd következett a hatodik (!) fogás , a desszert vargabéles a Mátrai Muscat Ottonel édes borral szervírozva, ami remekül illett a süteményhez, bebizonyítva az édes borok helyét a gasztronómiában, hiszen igazán egy ilyen remek desszert után jön ki az íze. Sulyok Zsolt, borász minden fogás előtt előadást tartott az adott borról, hogy mindenki teljesebb képet kapjon arról, hogyan is született meg az, amit a poharunkba töltöttek az este folyamán a kedves, mosolygós és barátságos pincérek. Sándor Judit pedig remek házigazda volt, az este végén elégedetten zsebelhette be a jóllakott és elégedett pillantásokat.
Azt hiszem, ezek után csak ajánlani tudom a Házi Sárkány éttermet, mert mindenki, aki tegnap ott járt degeszre ehette magát a legkiválóbb ételekkel és finom borokat kóstolhatott hozzájuk hangulatos környezetben. További pluszpont, hogy az étterem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz is, és a közeljövőtől kezdve egy kis szerencsesütivel dobják fel az amúgy sem unalmas menüjüket. Akárhogy próbálkoztam, nem tudtam belekötni semmibe, így őszintén tudom azt mondani: A tegnapi egy remek este volt, várom a következő borkóstolót is.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 05. 07:33, péntek | Belföld
3,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom
2025. December 05. 07:30, péntek | Belföld
A minimálbér 11, a garantált bérminimum 7 százalékkal nő
Közvetlenül hétszázezer család jövedelmi viszonyait javítja a jövő évi bérmegállapodás - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a dokumentum aláírásán csütörtökön Budapesten.
2025. December 04. 07:17, csütörtök | Belföld
A jövő év március-áprilisában kezdik a sorozatgyártást a CATL debreceni akkumulátorgyárában
Jövőre, az engedélyektől függően várhatóan márciusban vagy áprilisban megkezdődik a sorozatgyártás a CATL debreceni akkumulátorgyárában
2025. December 04. 07:16, csütörtök | Belföld
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák
Hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán szerdán.
