Hírek
2011. Szeptember 25. 11:48, vasárnap | Helyi
Jó borok, jó ételek, jó hangulat
Ezek jellemezték az estét a Házi Sárkányban az étterem második borkóstolóján.
Miről is van szó? Arról, hogy kellemes környezetben finom borokat iszogatva vacsorázunk egy jót és közben remekül érezzük magunkat.
De haladjunk sorban. Bakkhosz a római boristen magyar neve és annak a borháznak is, amelyet megismerhettünk tegnap este. A mátrai borokat kínáló Bakkhosz borház öt kiváló minőségű bort hozott az ételek mellé, melyből az első rögtön elég magasra tette a lécet. Egy 2009-es Chardonnay, ami nagyon jellemző a mátrai borvidékre. Harmonikus íze remekül illik halételekhez, így a kifogástalan füstölt pisztránghoz és lazachoz is moszkvai mártással, amit az étterem főszakácsának, Szabó Györgynek köszönhetünk. Szintúgy a betyárlevest is, amihez a 2010-es rosé bor illett maximálisan a lágy, laza, friss gyümölcsös ízével és élénk savakkal. Az estére jellemző volt, hogy folyamatosan fokozta a borász és a mesterszakács is az élvezeteket, így érkeztünk el a mennyei jércemellhez, amihez egy könnyen fogyasztható harmonikus és illatos 2010-es Mátrai Cserszegi Fűszeres dukált, remekül.
Ezután következett a dupla vörösboros dózis, az egy évig fahordóban érlelt 2008-as Cabernet Savignon ami az ínycsiklandozó sertésszűzhöz és a bőséges sajttálhoz is remekül illett. Majd következett a hatodik (!) fogás , a desszert vargabéles a Mátrai Muscat Ottonel édes borral szervírozva, ami remekül illett a süteményhez, bebizonyítva az édes borok helyét a gasztronómiában, hiszen igazán egy ilyen remek desszert után jön ki az íze.
Sulyok Zsolt, borász minden fogás előtt előadást tartott az adott borról, hogy mindenki teljesebb képet kapjon arról, hogyan is született meg az, amit a poharunkba töltöttek az este folyamán a kedves, mosolygós és barátságos pincérek. Sándor Judit pedig remek házigazda volt, az este végén elégedetten zsebelhette be a jóllakott és elégedett pillantásokat.
Azt hiszem, ezek után csak ajánlani tudom a Házi Sárkány éttermet, mert mindenki, aki tegnap ott járt degeszre ehette magát a legkiválóbb ételekkel és finom borokat kóstolhatott hozzájuk hangulatos környezetben. További pluszpont, hogy az étterem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz is, és a közeljövőtől kezdve egy kis szerencsesütivel dobják fel az amúgy sem unalmas menüjüket. Akárhogy próbálkoztam, nem tudtam belekötni semmibe, így őszintén tudom azt mondani: A tegnapi egy remek este volt, várom a következő borkóstolót is.
Vass Ádám
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 08. 09:59, péntek | Helyi
ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK RÉDL GYÖRGYÖT
A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik.
2024. November 08. 07:51, péntek | Helyi
Szálló por - Az ország több pontján is veszélyessé vált a levegő minősége
A szálló por miatt az ország több pontján veszélyessé vált a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adat
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok
2024. Október 22. 09:06, kedd | Helyi
TAPASZTALATCSERE EGYHÁZI VEZETŐKKEL
A vallási közösségek és felekezetek vezetőivel találkozott Fejér vármegye rendőrfőkapitánya.