Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 19. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Jogi gyorssegélyszolgálat a végtörlesztőknek

Jogi gyorssegélyszolgálat a végtörlesztőknek

Jogi gyorssegélyszolgálat létrehozását sürgeti a Magyar Szociális Fórum a Hitelkárosultaknak érdekében, akik a bankok ellenállása és törvénybe ütköző magatartása miatt nem tudnak érvényt szerezni végtörlesztési joguknak.

A Magyar Szociális Fórum szerint a gyorssegélyszolgálat feladatává kellene tenni, hogy közvetlen kapcsolatban álljon az állami szervekkel, és a panaszosok megkeresésére intézkedésre mozgósítsa őket a törvényeket kijátszó banki és végrehajtói magatartással szemben – áll a közleményben.

A Miniszterelnökségre reggel eljuttatott anyag szerint a gyorssegélyszolgálat feladatává kell tenni a végrehajtás alá került otthonok védelmét, nehogy családok kerüljenek az utcára, és tömegessé váljék a fagyhalál, mint tavaly télen. Feladatául kell szabni továbbá azoknak a Hitelkárosultaknak a megsegítését, akiknek nincs pénzük ügyvédre, mert egész jövedelmüket felemészti a törlesztő részletek tisztességtelen, önkényes emelése, emiatt pedig puszta létfenntartásuk is veszélybe került.

A közlemény szerint a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal keretében társadalmi munkában dolgozó önkéntes közgazdászok, jogászok, hitel- és pénzügyi szakértőkre akkora teher hárul a lakossági megkeresések miatt, amellyel fizikailag is képtelenség megbirkózni. Más civil szervezetek viszont csak pénzért hajlandók felvilágosítást adni, és segíteni. Ilyen körülmények között félő, hogy még azok sem tudnak maradéktalanul élni a végtörlesztési törvény nyújtotta lehetőséggel, akiknek egyébként módjuk volna rá – írják.

A Magyar Szociális Fórum a Miniszterelnökségre eljuttatott közleményében leszögezi: „érvényt kell szerezni a törvénynek a bankokkal szemben!” A Szociális Fórum felajánlotta, hogy mihelyt az állami gyorssegélyszolgálatlétrejött, folyamatosan elküldi a címére a Hitelkárosultak megkereséseit, hogy ne egy civil szervezetnek kelljen megbirkóznia az állami feladatokkal, még ha erejéhez mérten segít is benne.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére