Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Október 05. 22:43, szombat | Helyi

Jótékonysági bál a CT-ért

Jótékonysági bál a CT-ért

Mint arról a sajtóból már értesülhetett, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház computer tomográf (CT) berendezése 2014. II. félévében eléri a 12 éves kort és kötelezően leselejtezendővé válik.

. Ahhoz, hogy a terület nagy CT diagnosztikai igényét továbbra is ki tudjuk elégíteni, szükségessé válik egy új, korszerű CT készülék beszerzése, mely azonban a működési költségeinkből nagyon nehezen kivitelezhető.
Néhány gondolat a terveinkről:
Elengedhetetlen, hogy a rohamosan fejlődő orvosi technikával kórházunk is lépést tartson és megőrizze pozícióit a régió ellátásában. Jelen terv alapvető célja a magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, hozzájárulva ezáltal a fennálló társadalmi esélykülönbségek csökkentéséhez. Hosszú távú cél a fejlett műszerpark segítségével az ellátások fejlesztése, melynek eredményeképpen az igénybe vevő lakosság számára helyben magasabb színvonalú ellátás, egészségnyereség érhető el.
A jelenlegi CT berendezés egy éven belül teljesen amortizálódik és az ÁNTSZ előírásoknak megfelelően ki kell vonni a forgalomból. Mindenképpen biztosítani kell egy új CT készülék működtetését, hiszen az újabb szakmai elvárások egyre inkább elsőnek választandó diagnosztikaként tekintenek a CT vizsgálatokra.
A céljainknak megfelelő készülék ára kb. 80-100 millió forint és ehhez jönnek még a helyiség kialakításának terhei és a felszerelés járulékos költségei. Ezek működési költségből nem fedezhetők, ezért mindenképpen segítségre szorul intézményünk.
Ahhoz, hogy korszerű igényeket kielégítő CT készülék működhessen ellátási körzetünkben, szeretnénk a területen működő önkormányzatok, cégek, valamint a lakosság segítségét kérni.
Ennek első lépése – a berendezés induló költségei fedezetének megteremtésére – egy
jótékonysági bál megrendezése
2013. november 29-én 18 órától a Dunaújvárosi Főiskola „A” épületében,
melyre szeretettel meghívom Önt és Munkatársait, valamint Kedves Családjukat.
A rendezvény fővédnöke dr. Dorkota Lajos úr, korábbi megyei kormánymegbízott és parlamenti képviselő, jelenleg a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal elnöke.

A belépődíj 10.000,- Ft. Az estet egy zenés-énekes produkcióval egybekötött divatbemutató nyitja, majd a vacsorát követően Szulák Andrea művésznő műsorát láthatják és hallhatják, a hajnalig tartó táncról pedig a siófoki FREAKEND együttes gondoskodik.
Reméljük, személyesen is találkozhatunk november 29-én!
Üdvözlettel:
Dr. Mészáros Lajos főigazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.