Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 27. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jövőre év közben is módosíthatnak a gépjármű-felelősségbiztosítás tarifáin

Jövőre év közben is módosíthatnak a gépjármű-felelősségbiztosítás tarifáin

Januártól a biztosítók év közben is módosíthatnak a tarifákon - egyebek mellett ezt is tartalmazza a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás új szabályzata - számolt be az M1 Híradója.

A jelenlegi rendszerben a biztosítóknak október 30-ig kell értesíteniük az ügyfeleket a következő naptári évre vonatkozó biztosítási díjakról, tehát minden társaság egyszerre hirdet tarifát, és ezzel elindul az év végi kötelezőkampány.

A parlament hétfői döntése alapján azonban jövőre a biztosítók év közben akár többször is módosíthatnak a tarifákon, ha a változtatás előtt legalább hatvan nappal kihirdetik az új díjakat.

'Azt várjuk, hogy rövidtávon egy jelentős díjcsökkenés következhet be a piacon, mivel a biztosítók 'felelőtlenebbül' díjazhatnak, hiszen év közben változtathatják a díjaikat. De hosszútávon egy biztosítási díjemelkedésre számítunk' - mondta Tóth Sándor, a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület ügyvezetője.

Azonban a biztosítók a már korábban megkötött szerződéseken egy éven keresztül nem változtathatnak, ezek díjait nem emelhetik, igaz, nem is csökkenthetik.

A pénzügyi felügyelet azt ígéri, hogy a biztosítók év közbeni áremeléseit is vizsgálni fogja. Binder István, a PSZÁF szóvivője közölte: abban az esetben, ha bármelyik pénzügyi tárgyú törvényt megsérti a biztosító, akkor a felügyelet vizsgálatot indít, és adott esetben szankciót szab ki.

A biztosítási évforduló előtt az autósok a jövőben sem válthatnak biztosítót, akkor sem, ha az árat emel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk