Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 05. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Újra kell számítani az egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnak

Újra kell számítani az egyes kifizetéseket négy nyugdíjpénztárnak

A PSZÁF csütörtökön közzétett határozataiban arra kötelezett négy magánnyugdíjpénztárat, hogy számítsák újra a tagi kifizetéseket az állami rendszerbe visszalépett pénztártagok egy szűk körénél.

A PSZÁF az Allianz Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, a Budapest Magánnyugdíjpénztár, az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és a OTP Magánnyugdíjpénztár belső ellenőri jelentései és az azok nyomán bekért információk alapján határozatban kötelezte a pénztárakat: 15 napon belül számítsák újra tagi kifizetéseiknek összegét azon volt tagjaiknál, akik korábban más pénztárakból léptek át, onnét nyugdíjcélú megtakarítást hoztak át, ám róluk az átadó pénztárak a hozamgarantált tőke feletti összeg (reálhozam) számításához annak idején nulla forint tagdíjról, tagdíj-kiegészítésről szolgáltattak információt.

A négy pénztár által alkalmazott számítási módszer ugyanis az átlépett tagok e meghatározott körénél pontatlan volt és nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, így az adott tagok esetében jelentős eltérést eredményezhetett a kifizetendő reálhozamban. Ezért a PSZÁF a négy pénztár érintett tagjainál kifizetési tilalmat rendelt el.

Az előírt ismételt számítás mindössze mintegy 1500 főnyi volt pénztártagot érint. A pénztárak valamennyi további tagjuk esetében a jogszabály által elrendelt ütemezésben fizetik ki a volt pénztártagjaiknak járó összeget.
A pénztáraknak az elvégzett korrekciókról tájékoztatni kell a PSZÁF-ot. A PSZÁF haladéktalanul feloldja a kifizetési tilalmat, ha a pénztárak elvégezték a helyes számításokat és benyújtották azokat. A pénztáraknak a kifizetési tilalom feloldását követően 3 munkanapjuk van az érintett tagok részére való kifizetések indítására. Így e tagok is megkapják kifizetéseiket a jogszabályban foglalt végső határidőig, 2011. augusztus 31-ig.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.