Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Kamera Korrektúra – Beszélgetések a televíziózás jövőjéről

Kamera Korrektúra – Beszélgetések a televíziózás jövőjéről

A tévézés jövőjéről, a tudatos nézők elvárásairól és az új eszközök által nyújtott lehetőségekről is rendeztek kerekasztal-beszélgetéseket a Kamera Korrektúra Televíziós Fesztiválon kedden, Veszprémben.

A néző meglepetésekre vágyik – összegezte a tudatos televíziózók elvárásait Vitézy László rendező, a fesztivál zsűrijének elnöke a Saját TV-t mindenkinek! című beszélgetésen, hangsúlyozva a tévéműsorok készítőinek felelősségét, hiszen, mint mondta: a családok életében a legtöbb időt a tévézés teszi ki. Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) Zrt. vezérigazgatója szerint a fiatalok már több csatornát néznek szimultán, sőt egyszerre több platform kínálatával ismerkednek meg, amiből az következik, hogy hamarosan maguk válogatják össze a kívánt tartalmakat. György Bence, a TV2 hírműsorainak vezető szerkesztője viszont távolinak látja, hogy a nézők önállóan állítsák össze a programjaikat. Azzal azonban egyetértett, hogy a médiafogyasztás megválasztására ma már sokkal több lehetőség van, mint néhány évvel ezelőtt, hiszen minden jelentősebb műsor megnézhető akár élőben, akár késleltetve az interneten. Medveczky Balázs és György Bence egyetértett abban, hogy az új eszközök elterjedése az információforrások körét is szélesítette. A TV2 vezető szerkesztője elmondta: főleg különleges időjárási jelenségekről kapnak rendszeresen fotót vagy videót a nézőktől. A televíziózás jövőjéről cseréltek véleményt a Tenyérbemászó televízió című kerekasztal-beszélgetés vendégei.
Nyírő András, az első magyar online újság megalapítója szerint az jár jól, aki megpróbálja meglovagolni az új technológiák adta előnyöket. Mint mondta, ma már mintegy kétmillióan használnak okostelefont Magyarországon, a véleményvezérelt felhasználók egyre inkább itt szerzik az információkat. Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek továbbra is naponta átlagosan 4,5 órát tévéznek, az okostelefonokat egyelőre nem használják ilyen időtartamban. Ugyanakkor az MTVA vezetése is úgy véli: nem mehet el emellett a szegmens mellett.
A közmédia Formula-1-es alkalmazását több mint 50 ezren töltötték le, a labdarúgó Európa-bajnoksághoz kapcsolódó applikációt pedig eddig mintegy 58 ezren. A vezérigazgató-helyettes hozzátette: az alkalmazás segítségével mobiltelefonon is élőben nézhetők a meccsek. Szabó László Zsolt beszámolt a köztévé hétfő óta működő háromdimenziós platformjáról is; az m3D csatornán az olimpiát, de azt megelőzően az Eb-döntőt is láthatják a nézők. Kalmár Tibor, az RTL Klub Online főszerkesztője úgy látja, továbbra is van jövője a televíziónak, szerinte csak az változhat, hogy milyen eszközön vagy csatornán nézik az emberek a műsorokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy az RTL Klub az idén próbál új eszközökön is megjelenni műsoraival. A főszerkesztő szerint a sporttal kapcsolatos műsorok adnak nagy lehetőséget az új alkalmazások fejlesztésére, a tévéfilmek vagy sorozatok később jelenhetnek meg az új platformokon. Míg Nyírő András úgy véli, az okostelefonokon egyelőre a szöveges vagy képes tartalmakat nézik meg az emberek, Kalmár Tibor szerint videókra is kíváncsiak itt, de legfeljebb néhány percesekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk