Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. Március 24. 16:16, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Kamiont húz és jótékonyságra buzdít a Ferencváros örökös bajnoka

Kamiont húz és jótékonyságra buzdít a Ferencváros örökös bajnoka

Az FTC négyszeres futballbajnoka alkalmi erősemberként bizonyította, a lényeg, hogy sportolj – bármit!

Rendkívüli élményben volt része a Ferencváros volt futballistájának, Keller Józsefnek, aki a CESA® Téli Strongman Liga döntője meghívottjaként, erősemberek közt tehette próbára a képességeit. A négyszeres magyar bajnok, Bajnokok Ligáját is megjárt védő kamiont húzott, 20 kilós bárdot tartott – bizonyítva, tényleg mindegy, hogy az ember milyen sportot választ, a lényeg, hogy mozogjon a világjárvány idején is.

Március közepén Cegléden rendezték a Közép-Európai Erősember Szervezet, azaz a CESA téli ligájának döntőjét. A viadalon pedig extra résztvevőként Keller József is kipróbálhatta magát. A Ferencváros négyszeres bajnoka bemutató jelleggel próbálkozott meg több számmal – elsőre önmagát is meglepve azzal, milyen sok sikerélményben volt része.

„A legemlékezetesebb és egyúttal a legjobb élmény a kamionhúzás volt. Tévében többször néztem, mindig rendkívül látványos versenyszámnak tűnt. Mondanom sem kell, az idő nem számított, már az óriási pillanat volt, amikor megmozdult mögöttem a monstrum. Igyekeztem minél több trükköt ellesni a profiktól, hogy kell belendíteni a kamiont és hogy tudja az ember minél lentebb tartani a súlypontját. Nagyon jó volt kipróbálni” – idézte fel a Prémium Média érdeklődésére a ma már 55 esztendős sportember a kalandot.

Keller később a bárdtartásban, valamint a lengősúlycipelésben is próbára tette magát, a visszajelzések alapján pedig bánhatja, hogy nem 15-20 évvel korábban találta meg a felkérés: ki tudja, ma már talán az ország erős emberei közt emlegetnék.

„Az egész egy jó móka volt, remek kaland, és egy olyan élmény, amiben manapság sajnos ritkábban van részünk – tette hozzá, utalva a koronavírus-járvány miatti lezárásokra. – Az is volt a célunk, hogy példát mutassunk az embereknek, mindegy milyen lehetőség jön, sportolni érdemes. Egy kis futás, kerékpározás, egy hétvégi nyolc-tíz kilométeres túra a családdal, mindegy is igazából mi, a lényeg a mozgás.”

A volt futballista elárulta, ő személy szerint hétköznaponta futni jár, hétvégente pedig a városszéli túrák megszállottja.

„Nekem is nagyon hiányoznak a közös meccsek, a hírverő rendezvények. Tudom, hogy az emberek manapság nehezebben találnak motivációt a mozgásra, éppen ezért is tartom remek kezdeményezésnek az a virtuális versenyzési lehetőséget, amelyet a Sportolj Bármit! biztosít. Muszáj mozogni, kimenni a szabadba. Mozogni jó, segít megőrizni az épségünket, az egészség a legfontosabb. Főleg most” – biztatta az embereket a lezárások idején is aktív életre.

A Sportolj Bármit kezdeményezés lényege, hogy a résztvevők egy online versengésbe csatlakozhatnak, legyen szó a legkülönfélébb egyénileg űzhető sportágakról. A nevezési díjért cserébe pedig nemcsak oklevéllel, érmekkel lehet gazdagodni, hanem az adakozás élményével is: a díj egy része ugyanis az Országos Mentőszolgálat Alapítványhoz kerül.

„Az egészségügyben dolgozók nagyon megérdemlik a támogatást. Rengeteget dolgoznak, rengeteget mennek azért, hogy nekünk segítsenek. Jó, hogy egy kicsit így vissza is adhatunk számukra” – mondta Keller.

S hogy a ferencvárosi játékosból lesz-e hivatásos erősember?

„Ehhez talán már kicsit késő, de bízom abban, hogy mihamarabb lehetőségem nyílik szurkolóként részt venni egy-egy ilyen versenyen. Amire viszont még ennél is jobban vágyom, az az, hogy újra futballozhassunk, a gálameccseinkkel is némi örömöt hozva az emberek életébe. Jó lenne egy-egy meccs után újra – ha csak tíz percre is – leülni az emberekkel, beszélgetni, nosztalgiázni egy keveset. Hiszek abban, ha mind odafigyelünk, akkor rövid időn belül újra lehetőségünk lesz minderre.”

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 09:02, kedd | Bulvár

Vilmos herceg 40. születésnapjára ötfontos érmét bocsát ki a brit pénzverde

Ötfontos érmét bocsát ki Vilmos brit herceg 40. születésnapja alkalmából a királyi pénzverde.

2022. Május 22. 18:50, vasárnap | Bulvár

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös

Szappanopera-sztár lett a brit trónörökös. Károly walesi herceg édesanyja, II. Erzsébet királynő kedvéért vállalta a beugrást a BBC közszolgálati televízió legnépszerűbb, EastEnders című sorozatában.

2022. Május 17. 06:00, kedd | Bulvár

Kezdődik kedden a 75. cannes-i fesztivál

Több mint 35 ezer szakmai résztvevő és mozirajongó részvételével kedden megkezdődik a 75. cannes-i fesztivál, amelynek hivatalos programjában 21 film versenyezhet az Arany Pálmáért.

2022. Május 16. 18:05, hétfő | Bulvár

Magyar rekordot ért el két Star Wars-plakát a budapesti aukción

Magyarországi rekordot ért el két Star Wars-plakát leütési ára Budapesten: