Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 11. 00:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Kampány az elektromos és elektronikai hulladék összegyűjtésére

Kampány az elektromos és elektronikai hulladék összegyűjtésére

A környezettudatosság mindennapjaink részévé kell, hogy váljon ennek szellemében az OHÜ kampányában öt héten keresztül 88 helyszínen lehet régi, nem működő elektronikai eszközöket a kijelölt helyekre visszavinni.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) négy nagy áruházlánc és két hulladékkezelő vállalkozás összefogásával elindította idei első kampányát: a következő öt hétvégén az elektromos és elektronikai (e+e) hulladék gyűjtésének fontosságára és lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

A Belső értékek - e+e-hulladék elnevezésű gyűjtőakció és nyereményjáték keretében a január 11. és február 9. között, szombattól öt hétvégén át összesen 88 helyszínen veszik vissza a régi, megunt, működő vagy akár működésképtelen kis és nagy háztartási gépeket, szórakoztató elektronikai és számítástechnikai berendezéseket. Ezekért cserébe a résztvevők azonnali ajándékot kapnak, és megnyerhetik a fődíjat, egy személyautót is - közölte az OHÜ az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint a kezdeményezés fő üzenete, hogy csak együttműködéssel, időnként a saját érdekek háttérbe szorításával valósítható meg az e+e-hulladékok nagyobb arányú hasznosítása.

A kampánnyal az ügynökség szeretné elérni, hogy az emberek ne otthon gyűjtsék vagy a kukába dobják ki az esetenként veszélyes hulladéknak minősülő alkatrészeket is tartalmazó lejárt holmit, hanem vigyék vissza például az áruházakba, hogy később a megfelelő előkezelést követően újrahasznosulhassanak.

Az OHÜ kampányában a bauMax, a Praktiker, a Media Markt és az Interspar áruházlánc is részt vesz. Az e+e-hulladékokat bármelyik hazai üzletükbe vissza lehet vinni a meghirdetett hétvégéken. A Praktiker áruházaiban a többitől eltérően négy teljes héten át tart a kampány. Az akció keretében az üzletekbe visszavitt e+e-hulladék összegyűjtéséről, valamint újrahasznosításra való előkészítéséről a FE-Group Invest Zrt. és az Inter-Metal Recycling Kft. gondoskodik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során