Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Június 14. 11:15, hétfő | PR
Forrás: (x)

Kaszinó véletlenszám-generátorok: Túlélési útmutató

Kaszinó véletlenszám-generátorok: Túlélési útmutató

Mik azok a véletlenszám-generátorok?

A kaszinók játékosai mindig a legjobb valószínűségű nyeremény esélyeket keresik, amikor online nyerőgépekkel játszanak. Azt gondolhatnánk, hogy mivel a legtöbb nyerőgép el van látva véletlenszám-generáló programmal - egy online kaszinó szoftverrel, amely véletlenszerűen dobja a szimbólumokat és számokat -, a játékgép legyőzésének mítosza pontosan ez, csak egy mítosz.

Ez az útmutató segíthet a nyerőgép játékosoknak megérteni, hogyan csökkenthetik veszteség-esélyeiket az online kaszinó játék során. Segítünk megérteni a véletlenszám-generátorok működését, hogy a játékélmény a lehető legteljesebb és legmegtérülőbb legyen. Itt minden kérdésére választ kaphat.

A véletlenszám-generátor, más néven RNG, egy számítógépes program, amely véletlenszerűen generál számokat. Aktiválást követően másodpercenként tucatnyi szekvenciát hozhat létre, és bármikor képes egy számot vagy számcsoportot lehívni az említett szekvenciából. Az RNG-k hatékonyak abban, amit csinálnak, mivel az online kaszinó játékosok nem értik a mintát, ami lehetetlenné teszi a megfejtésüket.

Íme egy példa arra, hogy ezek a számok valójában mekkorák is: egy átlagos véletlenszám-generátor kb. 220 000 számjegyig képes dolgozni. Ha egy nyerőgépet választanánk egyenként egy-egy tucat opcióval, akkor a legtöbb véletlenszerű szám 1/12 eséllyel fog megfelelni az egyes lehetséges kimeneteknek.

Hogyan használják az online kaszinók az RNG-t?

Az online kaszinószoftver egy valós élő kaszinó működését másolja, majd megjeleníti az online kaszinójátékosok számítógépének, telefonjának vagy táblagépének képernyőjén. Ennek kulcs szempontja, hogy a mintát teljesen véletlenszerűen kell elkészíteni, hogy tükrözze a kaszinó nyerőgépek játékának igazságosságát.

A Rulett játék a szerencse és az esélyek játéka, ahol soha nem lehet tökéletesen megjósolni az eredményt, bármikor is játszik a játékos egy kört. A véletlenszerűség ugyancsak hatékony, ha pókerezésre kerül sor a kaszinóban, mivel mindenkinek jó esélye van a győzelemre vagy épp a vesztésre, és senki sem csalhat, hogy ő nyerjen a legtöbbször, vagy a legtöbbet.

Képes az RNG biztosítani a tisztességes játékot?

Megértjük, hogy a nyerőgép játékosok mindig a lehető legtöbbet akarják kihozni pénzükből, azt pedig végképp nem akarja senki, hogy becsapják. Amint azt korábban említettük, az RNG-k nem teljesen véletlenszerűek - valójában meghatározott szekvenciákat kell követniük a kezdő szám alapján - amely tehát az a kiindulópont, ahol a szoftver elkezdi generálni a szekvenciát, és amelyet a nyerőgép játékosok elméletileg megpróbálhatnak kitalálni.

Ez azonban nem olyan könnyű; ezeket a számokat biztonságosan, a nyilvánosság elől elzárva tartják. Bizonyos tűzfalak és egyéb biztonsági intézkedések erősen védik az RNG-ket. Ez ugyanakkor azt is jelentheti, hogy egy online kaszinó elvileg képes lehet feltörni az RNG szoftverét, hogy összekeverje a számokat, és több pénzt szerezzen a kaszinó nyerőgépeiből.

Ami pedig elméletben lehetséges, arra előbb-utóbb megtalálják a módot a gyakorlatban is. Voltak a múltban feltörések. A kockázat kiküszöbölésének egyetlen módja harmadik fél általi auditálás, amikor a vállalat létrehoz egy minőségirányítási rendszert, amely meghatározza a szabványok és követelmények listáját, majd egy könyvvizsgáló cég végez ellenőrzést annak megállapítására, hogy az említett vállalat megfelel-e az előírásoknak.

Magyar Online Kaszinó Játékosok

Sultés Szilvia szerzőtársunk számos cikket írt már magyar játékosaink számára. Ami a kaszinó játékautomatákat illeti, Magyarországnak egyedi története van a szerencsejáték legalizálásával kapcsolatban. Röviden: a magyar vagy európai székhelyű online kaszinó vállalkozások lehetőséget kaptak öt évre legálisan működtetni a távoli szerencsejáték-termékeiket és -szolgáltatásaikat, a folytatáshoz pedig mindig meg kell újítaniuk az engedélyüket.

Az évek múlásával, és amint a technológia fejlettebbé vált, a magyar játékosoknak mostanra lehetőségük van online kaszinójátékokat játszani a világ minden tájáról, ugyanakkor tisztában kell lenniük az esetlegesen felmerülő problémákkal, például:

- Nemzetközi biztonsági szolgálat lehallgatja/követi játékukat
- Nem sok online kaszinó gondoskodik magyar nyelvű oldalról
- A külföldi pénznemek és valuták jogi kérdéseket vethetnek fel

A magyar szerencsejáték-forrásokról többet megtudhat, ha megnézi Sultés Szilvia oldalát. Az online szerencsejáték célja, hogy szórakoztató és eredményes időtöltés legyen mindazok számára, akik szeretnének kikapcsolódni és játszani. Sosem árt azonban tájékozódni az adott szerencsejátékról és az RNG-ről, hogy minden játékban tisztességes játékosként kezeljék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 15:14, péntek | PR

Töltsünk több időt gyermekeinkkel! Tippek és tanácsok, hogy megérje a fáradtság

Sokunkkal megtörtént már a következő. Egy hosszú nap végén kimerülten hazaér. Csak annyit szeretne tenni, hogy a kanapéra dől és pihen.

2021. Szeptember 10. 18:33, péntek | PR

Az útdíj kalkulátor hasznos segítség egy utazás megtervezésekor

Magyarországon ingyenes és díjköteles utak, útszakaszok is vannak. A fizetős utak azt jelentik, hogy használatukhoz érvényes autópálya-matrica szükséges, de jó tudni, hogy pontosan melyik.

2021. Augusztus 18. 14:25, szerda | PR

Így lehet gondtalan a nyaralás

Legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy nem szabad elindulni utasbiztosítás nélkül nyaralni, azonban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla amikor intézkedni kellene.

2021. Augusztus 17. 10:35, kedd | PR

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Bár a koronavírus miatt számos szállás zárva tartott, mára már enyhültek a korlátozó intézkedések annyira, hogy bátran foglalhatunk szállást és indulhatunk kirándulni, nyaralni, akár védettségi igazolvány nélkül is.