Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 14. 11:15, hétfő | PR
Forrás: (x)

Kaszinó véletlenszám-generátorok: Túlélési útmutató

Kaszinó véletlenszám-generátorok: Túlélési útmutató

Mik azok a véletlenszám-generátorok?

A kaszinók játékosai mindig a legjobb valószínűségű nyeremény esélyeket keresik, amikor online nyerőgépekkel játszanak. Azt gondolhatnánk, hogy mivel a legtöbb nyerőgép el van látva véletlenszám-generáló programmal - egy online kaszinó szoftverrel, amely véletlenszerűen dobja a szimbólumokat és számokat -, a játékgép legyőzésének mítosza pontosan ez, csak egy mítosz.

Ez az útmutató segíthet a nyerőgép játékosoknak megérteni, hogyan csökkenthetik veszteség-esélyeiket az online kaszinó játék során. Segítünk megérteni a véletlenszám-generátorok működését, hogy a játékélmény a lehető legteljesebb és legmegtérülőbb legyen. Itt minden kérdésére választ kaphat.

A véletlenszám-generátor, más néven RNG, egy számítógépes program, amely véletlenszerűen generál számokat. Aktiválást követően másodpercenként tucatnyi szekvenciát hozhat létre, és bármikor képes egy számot vagy számcsoportot lehívni az említett szekvenciából. Az RNG-k hatékonyak abban, amit csinálnak, mivel az online kaszinó játékosok nem értik a mintát, ami lehetetlenné teszi a megfejtésüket.

Íme egy példa arra, hogy ezek a számok valójában mekkorák is: egy átlagos véletlenszám-generátor kb. 220 000 számjegyig képes dolgozni. Ha egy nyerőgépet választanánk egyenként egy-egy tucat opcióval, akkor a legtöbb véletlenszerű szám 1/12 eséllyel fog megfelelni az egyes lehetséges kimeneteknek.

Hogyan használják az online kaszinók az RNG-t?

Az online kaszinószoftver egy valós élő kaszinó működését másolja, majd megjeleníti az online kaszinójátékosok számítógépének, telefonjának vagy táblagépének képernyőjén. Ennek kulcs szempontja, hogy a mintát teljesen véletlenszerűen kell elkészíteni, hogy tükrözze a kaszinó nyerőgépek játékának igazságosságát.

A Rulett játék a szerencse és az esélyek játéka, ahol soha nem lehet tökéletesen megjósolni az eredményt, bármikor is játszik a játékos egy kört. A véletlenszerűség ugyancsak hatékony, ha pókerezésre kerül sor a kaszinóban, mivel mindenkinek jó esélye van a győzelemre vagy épp a vesztésre, és senki sem csalhat, hogy ő nyerjen a legtöbbször, vagy a legtöbbet.

Képes az RNG biztosítani a tisztességes játékot?

Megértjük, hogy a nyerőgép játékosok mindig a lehető legtöbbet akarják kihozni pénzükből, azt pedig végképp nem akarja senki, hogy becsapják. Amint azt korábban említettük, az RNG-k nem teljesen véletlenszerűek - valójában meghatározott szekvenciákat kell követniük a kezdő szám alapján - amely tehát az a kiindulópont, ahol a szoftver elkezdi generálni a szekvenciát, és amelyet a nyerőgép játékosok elméletileg megpróbálhatnak kitalálni.

Ez azonban nem olyan könnyű; ezeket a számokat biztonságosan, a nyilvánosság elől elzárva tartják. Bizonyos tűzfalak és egyéb biztonsági intézkedések erősen védik az RNG-ket. Ez ugyanakkor azt is jelentheti, hogy egy online kaszinó elvileg képes lehet feltörni az RNG szoftverét, hogy összekeverje a számokat, és több pénzt szerezzen a kaszinó nyerőgépeiből.

Ami pedig elméletben lehetséges, arra előbb-utóbb megtalálják a módot a gyakorlatban is. Voltak a múltban feltörések. A kockázat kiküszöbölésének egyetlen módja harmadik fél általi auditálás, amikor a vállalat létrehoz egy minőségirányítási rendszert, amely meghatározza a szabványok és követelmények listáját, majd egy könyvvizsgáló cég végez ellenőrzést annak megállapítására, hogy az említett vállalat megfelel-e az előírásoknak.

Magyar Online Kaszinó Játékosok

Sultés Szilvia szerzőtársunk számos cikket írt már magyar játékosaink számára. Ami a kaszinó játékautomatákat illeti, Magyarországnak egyedi története van a szerencsejáték legalizálásával kapcsolatban. Röviden: a magyar vagy európai székhelyű online kaszinó vállalkozások lehetőséget kaptak öt évre legálisan működtetni a távoli szerencsejáték-termékeiket és -szolgáltatásaikat, a folytatáshoz pedig mindig meg kell újítaniuk az engedélyüket.

Az évek múlásával, és amint a technológia fejlettebbé vált, a magyar játékosoknak mostanra lehetőségük van online kaszinójátékokat játszani a világ minden tájáról, ugyanakkor tisztában kell lenniük az esetlegesen felmerülő problémákkal, például:

- Nemzetközi biztonsági szolgálat lehallgatja/követi játékukat
- Nem sok online kaszinó gondoskodik magyar nyelvű oldalról
- A külföldi pénznemek és valuták jogi kérdéseket vethetnek fel

A magyar szerencsejáték-forrásokról többet megtudhat, ha megnézi Sultés Szilvia oldalát. Az online szerencsejáték célja, hogy szórakoztató és eredményes időtöltés legyen mindazok számára, akik szeretnének kikapcsolódni és játszani. Sosem árt azonban tájékozódni az adott szerencsejátékról és az RNG-ről, hogy minden játékban tisztességes játékosként kezeljék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.