Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2021. December 30. 17:09, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Katalizátorokra szakosodott testvérpárt fogtak el

Katalizátorokra szakosodott testvérpárt fogtak el

A szentendrei rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 27 és 18 éves testvérpárt, akik a gyanú szerint több telephelyen, 10 parkoló jármű katalizátorát lopták el.

A bűncselekményekről sorra érkeztek a bejelentések a rendőrségre decemberben. A rendőrök aprólékos adatgyűjtése, és részletes tanúkihallgatásai meghozták a várt eredményt, azonosították a lopássorozattal összefüggésbe hozható elkövetőket december 27-én délelőtt célirányosan indultak elfogásukra – közölte a rendőrség.

A katalizátorlopások értelmi szerzője a 27 éves L. Tamás a rendőrök elől először a kocsijával próbált menekülni, majd háza előtt satufékezett, kipattant az autóból és felszaladt a padlásra. A rendőrök utána mentek, kis idő múlva a férfi leugrott és tovább szaporázta volna lépteit, azonban a lába megsérült, kórházba kellett vinni. Ellátását követően őrizetbe vették. Testvérét ez idő alatt már a kihallgatóhelységben faggatták a nyomozók.

Bűnlajstromuk vélhetően a nyomozás során tovább bővül, ugyanis egy, pomázi étteremből történt lopást is a számlájukra írtak a rendőrök, ahonnan edénynek, lemezek tűntek el. A 18 éves fiú mindenre kiterjedően beszélt az őt kihallgató nyomozónak, testvére nem tett vallomást.

A szabadlábon védekező L. Roland, valamint az azóta letartóztatott L. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 14:05, kedd | Kék hírek

Magát rendőrnek adta ki és kirabolt három nőt

Jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a román férfit, aki társával magát rendőrnek kiadva három román nőt rabolt ki az M5-ös autópályán 2019 tavaszán.

2022. Július 05. 10:01, kedd | Kék hírek

Drogot is árult az autószerelő, több ügyfele is lebukott

A nyomozók egy fóti autószerviz illegális mellékesét végző tulajdonosát vették őrizetbe. A 29 éves férfi műhelyében nemcsak gumi cserélt gazdát, hanem tömött pakkok is.

2022. Július 04. 10:01, hétfő | Kék hírek

21 éves dílernőt kaptak el a rendőrök

Elfogták azt a 21 éves nőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei, aki gyanú szerint kábítószerrel kerekedett.

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.