Városlista
2022. május 16, hétfő - Botond, Mózes

Hírek

2010. Július 07. 09:41, szerda | Helyi
Forrás: Interpol

Keresik őket

Keresik őket

Az Infodunaújváros olvasóinak segítségét kéri az Interpol. Nemzetközi körözét adott ki az alábbi személyekre, mellyek tartozkodási helyére vár bejelentéseket. Ha valaki felismeri őket, illetve tájékoztatást tud adni tartózkodási hel

ENGLER Ulrich Felix Anton (szül.: Németország, Andelfingen, 1961.03.28., bűncselekmény: csalás ) német állampolgár.

 

A képen látható férfi 2003-ban, Németországban megtévesztette a sértettet azzal, hogy az ő közbenjárásával egy „off-shore" céget alapítanak. A sértett az ügyletre 146.980 Eurót utalt át Englernek, aki a megbízástól eltérően saját céljaira használta fel ezt az összeget. Engler hasonló módszerrel tévesztett meg egy másik befektetői csoportot, ekkor egy olyan cég vezetőjének adta ki magát, aki erotikus website-ok üzemeltetésével foglalkozik. A befektetők összesen 119.850 dollárt utaltak át Englernek, aki ezt a pénzt szintén a saját céljaira használta fel. Engler továbbá 2004. decemberétől 2007. júliusáig Floridában működtetett egy céget, amely a profilja szerint befektetési tanácsadással foglalkozott, és amelynek keretében az ügyfelek pénzét a tőzsdén ún. day-trade (napi adás-vétel) módszerrel kamatoztatta volna. Valójában Engler cége egyáltalán nem végzett tőzsdei tevékenységet, a korábbi ügyfeleket az új ügyfelek által rendelkezésre bocsátott tőkéből fizette ki.            

 

ION Nicolae (született: Scortaru Nou, 1963.07.10., bűncselekmény: emberölés) román állampolgár

 

A képen látható férfi 1993. május 14-én Romániában egy társával maszkot viselve és fegyverekkel felszerelkezve betört a sértettek aradi házába. A rablás során a sértettet lőfegyverrel megölték, a sértett barátnőjét pedig több késszúrással életveszélyesen megsebesítették, majd elmenekültek a helyszínről.

 

FOCO Tibor Theodor (született.: Linz, 1956.04.18., bűncselekmény: emberölés) osztrák állampolgár

 

A képen látható férfi 1986. március 12-én lelőtt egy embert. Cselekménye miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, ahonnan 1995. április 27-én megszökött.

 

BULATOVIC Nikola (született: PODGORICA, 1971-08-28, bűncselemény: erőszakos közösülés) montenegrói állampolgár 

 

Tényállás: Nevezett 1998. március 27-én a Belgrádban található házában megerőszakolta a kiskorú sértettet. A sértett egy középiskolai újság részére készített interjút az elkövetővel (miután Bulatovic profi kosárlabda játékos volt), azonban a beszélgetés végén az elkövető bezárta a lakása ajtaját és megerőszakolta a sértettet.

 

GHIURCA Valentin Alin (született.: DEVA, 1978-07-14, bűncselemény: emberkereskedelem) román állampolgár

 

A képen látható férfi 2003 és 2005 között működtetett egy bűnszervezetet, amelynek keretében hölgyeket futtattak prostitúciós célból. Bizonyítható módon három prostituáltakat alkalmaztak és a lányok által keresett valamennyi pénzt - a társaival - elvették.  

           

VELICI Gelu (született: FAGET, 1970-03-23, bűncselekmény: csalás) román állampolgár

 

A képen látható férfi 1998-ban és 1999-ben Romániában több sértett céget megtévesztett azzal, hogy a saját cégével kapcsolatos adatokat meghamisította, továbbá egy nagy román cég képviselőjének is kiadta magát és ennek a nevében szerződést kötött. Nevezett az így beszedett pénzt a saját céljaira használta fel, az okozott kár összesen 6.6 milliárd régi román Lej (kb. 40 millió Forint). 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 20. 06:00, szerda | Helyi

Eltemették Antall Józsefnét

Eltemették Antall Józsefné Fülepp Klárát Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben kedden.