Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2022. Január 05. 10:27, szerda | PR
Forrás: (X)

Keress pénzt hangoskönyv készítéssel!

Keress pénzt hangoskönyv készítéssel!

Vonzó a passzív jövedelem gondolata és egyre többen ismerkednek vele. Remek lehetőség, ha könyvet írunk és kiadunk, akár elektronikusan.

Egy ennél még ismeretlenebb, de szintén kiváló bevételi forrás a hangoskönyv készítés. Mutatjuk, mit érdemes tudni róla.

Elmúltak az évek, mikor csak Jókai és Gárdonyi jelentőségű írók művei kerültek a könyvesboltok polcára. Ma már sokan és sokféle könyvet jelentetnek meg akár saját forrásból is, és maga a könyvkiadó piac is jóval élérhetőbb lett az alkotók számára. A nyomtatott könyvek mellett azonban a hangoskönyv készítéssel is egyre többen foglalkoznak, mert nagy kereslet van rá. Íme néhány ötlet, amit érdemes átgondolni, ha hangoskönyv készítésbe fognál.

Mitől fut a hangoskönyv készítés piaca?

Nemrég még az e-könyvekben láttuk a jövőt, ám azok – vélhetően nem kis részben az Amazonnak köszönhetően – végül nem érték el a tőlük várt piaci sikert. Bár jóval praktikusabbak, mint nyomtatott társaik, hiszen egy alig néhány centiméter vastag e-book olvasóban akár egy fél könyvtárra való anyag elfér, mégsem tarolták le a könyvpiacot.

Két éve azonban soha nem látott mértékben kezdett el felfutni a hangoskönyv piac. A vásárlások döntő többségét az Y-generáció, azaz a 20-30 évesek végzik, akik egyéb tevékenységek végzése közben, vezetés, sportolás vagy házimunka közben hallgatják a hangoskönyveket.

Hogyan fogj neki a hangoskönyv készítésnek?

Hangoskönyv szinte bármilyen könyvből készülhet, legyen az motivációs, vagy meditációs könyv, esetleg kalandregény, fantasy, vagy bármi más. Az alapanyag tehát szinte mindegy. A hangoskönyv sikere azonban sok apró dolgon múlhat.

Rengeteget jelent például, ha a hangoskönyv készítéséhez profi hangokat keresünk. Ha a hang nem csak profi, hanem ismert is, akkor szinte nyert ügyünk van. Egy ismert színész hangját pedig könnyebben használhatjuk a hangoskönyv készítéséhez, mint gondolnánk, mert vannak kicsi, de vérprofi hangstúdiók, akik ismert színészeket foglalkoztatnak és elérhető áron dolgoznak. Így két legyen ütünk egy csapásra, mert nem csak a könyvünk hangja lesz profi, hanem a felvétel is.

A Youtube-ra vagy Facebookra való részletek feltöltésével akár teljesen ingyenes, viszont annál hatékonyabb reklámra tehetünk szert. A hangoskönyv értékesítés platformját viszont érdemes körültekintően kiválasztani, mert komoly különbségek lehetnek a feltételek között.

Címkék: hangoskönyv, studió

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Július 22. 18:23, péntek | PR

Ezért olyan egyszerűek de nagyszerűek az Instant Win játékok

Az Instant Win játékok a szerencsejátékok és nyereményjátékok azon izgalmas és pörgős kategóriája, ahol a játékosok azonnal kézhez kapják a nyereményeiket.

2022. Július 22. 15:07, péntek | PR

K&H fenntarthatósági index: fontos, de késhet a karbonsemlegesség

A cégvezetők szerint az orosz-ukrán fegyveres konfliktus hatására a fenntarthatósági törekvéseik késést szenvedhetnek