Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2014. Január 29. 01:15, szerda | Helyi

Késtek a DVCSH számlái

Késtek a DVCSH számlái

Közel három héttel később kaphatták kézhez városunk lakói a DVCSH aktuális számláit.

Mint megtudtuk, az egységes közüzemi számlakép törvényének igyekezett a szolgáltató megfelelni, s emiatt fejleszteni és átalakítani kellett a számlázási rendszer érintett elemeit.

Az egységes számlaképnek köszönhetően átláthatóbbak, áttekinthetőbbek lettek e hónaptól a gáz-, a villany-, a távhő-, és a vízszámlák. A törvény hat közműszolgáltatás területén írják elő az egységes számlaképet, melyet külön színekkel jelölnek. A villamosenergia számla korall színű lett, földgázszolgáltatásé narancssárga, a távhőszolgáltatásé lila, a víziközmű-szolgáltatásé kék. A későbbiekben a rendelkezés hatálya alá tartozó hulladékgazdálkodásé zöld lesz, a kéményseprőszámlát pedig sárga színnel jelölik. Az első oldalon a legfontosabb adatok szerepelnek, mint például a szolgáltató, a fogyasztó adatai, a fogyasztó kódszámai, azonosítói. Az első oldalon található továbbá az elszámolt időszakra vonatkozó időmegjelenítés, a fizetendő összeg és a fizetési határidő, valamint a rezsibox. Az egyszerű számlához kötelező lesz csatolni azt a számlát, mely minden egyes jogszabályban foglalt tételt pontosan meghatároz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

2024. Február 25. 14:22, vasárnap | Helyi

Fontos két pontot szerzett a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 29-27-re győzött a Dunaújváros vendégeként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.