Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 17. 14:12, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Készüljenek az autósok: ismét drágább lesz a benzin

Készüljenek az autósok: ismét drágább lesz a benzin

A jövő héten a dízellel autózók talán megúszhatják a további áremelést, bár kisebb drágulás nem kizárt, míg a benzin literenkénti átlagára legalább 3-5 forinttal kúszhat feljebb.

Prognosztizálja a GKI Energiakutató a nemzetközi jegyzésárak emelkedése és a forint kismértékű gyengülése alapján. Hozzáteszik: a literre és forintra átszámolt tőzsdei jegyzésárak a héten a benzin esetében 4,5, míg a gázolaj esetében 0,6 százalékos emelkedést mutatnak.

A múlt heti csökkentés után szerdán a gázolaj 3, a benzin 2 forinttal lett drágább, miközben a GKI Energiakutató legalább 5 forintos dízel-áremelkedést és a 95-ös árának stagnálását prognosztizálta - értesült a Napi Gazdaság.

Egy héttel korábban ugyanakkor a prognosztizáltnál valamivel nagyobb mértékben csökkent az üzemanyagok fogyasztói ára, miközben az azt megelőző két hétben a vártnál szerényebb volt az apadás. Szakértők ennek kapcsán rámutattak, hogy a Mol idei árképzését a nagyobb kilengések tompítása jellemzi mind az emelések, mind pedig a csökkentések terén.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: üzemanyag, benzin, gázolaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk