Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Június 21. 10:35, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Két rendőr halálát okozta egy balesettel

Két rendőr halálát okozta egy balesettel

Vádat emeltek egy 33 éves férfival szemben, aki két rendőr halálát okozta egy közúti balesettel Budapesten még tavaly februárban - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a vádlott tavaly február 7-én hajnalban a főváros XVIII. kerületében, az Üllői úton ittas állapotban, érvényes engedély nélkül vezetett. Vele szemben két egyenruhás rendőr haladt egy szolgálati gépjárművel.

A férfi az Üllői út és a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésénél balra akart kanyarodni. Ittassága és könnyelműsége miatt azonban összeütközött a rendőrautóval, amely kisodródott, majd nekiütközött egy arra közlekedő harmadik gépkocsinak.

Bár a vádlott észlelte a balesetet, segítségnyújtás és a mentők értesítése nélkül elhagyta a helyszínt, autójával pár utcával arrébb parkolt le. Amikor már a helyszínelés alatt visszatért a hátrahagyott gépkocsijához, elfogták.

A balesetben érintett rendőrök olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindketten meghaltak a helyszínen. A harmadik autó vezetője és utasa szintén súlyosan megsérültek.

A férfival szemben az ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést, valamint közügyektől eltiltást és közúti járművezetéstől eltiltást indítványoztak - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.