Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Augusztus 22. 21:16, péntek | Helyi

Kézilabda: az első helyért szállunk harcba

Kézilabda: az első helyért szállunk harcba

Mátéfi Eszter és tanítványai a közelmúlt tapasztalatait felhasználva, bizakodva várják a rangos nemzetközi megméretést.

Az előttünk álló hétvégén rendezi meg együttesünk a Kohász Kupa küzdelmeit, melyen a mieinken kívül a Debrecen, a Fehérvár KC, az RK Lokomotiva Zagreb, az orosz Zvezda Zvenigorod, valamint a horvát Pogravka Vegeta csapatai vesznek részt. A kétnapos megméretésen két hármas csoportban küzdenek majd a csapatok, s a sorsolás alapján Mátéfi Eszter együttese a debreceniekkel, valamint a Podravka Vegeta együttesével mérkőzhet meg a minél jobb csoporthelyezésért.

Fejlődési lehetőség is

A hétvégi tornával kapcsolatban természetesen kíváncsiak voltunk vezetőedzőnk véleményére is, aki pár szóban még visszakanyarodott csapatunk váci szerepléséhez is.
- Úgy érzem, hogy rendkívül hasznos volt számunkra a váci viadal. Ugyan Bulath Anita hiányát természetesen megéreztük, mégis remek lehetőséget adott számunkra ez a négy mérkőzés arra, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat, s még inkább beépítsük a csapatba az újonnan érkezőket. Sok lehetőséget tudtam adni a fiataloknak is, akik csapattársaikhoz hasonlóan végig kiváló hozzáállással tették a dolgukat. Voltak nagyon jó periódusaink, de emellett természetesen hibáink is, de ez így természetes a felkészülési időszakban. Ezekből a hibákból persze igyekeztünk tanulni, a heti munkánkat is kijavításuknak szenteltük, s az előttünk álló Kohász Kupa újabb remek alkalmat biztosít majd arra, hogy kiderüljön, mennyire tudtuk sikeresen elvégezni feladatainkat. A kétnapos viadalon jó csapatokkal mérkőzhetünk majd meg, nagy kihívás lesz ez mindenkinek, de bízom abban, hogy a csapat tagjait motiválja majd ez a feladat is, s egy újabb lépéssel kerülünk majd közelebb ahhoz, hogy a szeptemberi bajnoki rajtra csúcsformába kerüljünk. A reményeink szerint már Bulath Anitára is számíthatunk a viadalon, s amennyiben így lesz, úgy legerősebb felállásunkban vághatunk neki a küzdelmeknek.

Tanévet nyitottak

A Kohász Kupa előtt, a Dózsa Mozi előtti téren tartotta tegnap este tanévnyitó utcabálját együttesünk, melyen előbb a szurkolók kérdezhettek Mátéfi Eszter vezetőedzőtől, illetve a csapat tagjaitól. Mint azt megtudhattuk, a hétvégi Kohász Kupán az elsődleges cél a játékelemek csiszolása lesz, s azt is, hogy a csapat kapitánya, Ferling Bernadett egyértelműen a bajnokság legjobb négy csapata közé várja az együttest, s ő személy szerint nagyon izgul, hogy újra a nemzetközi porongon szerepelhet a Kohásszal. A váci tornát sérülés miatt kihagyó Bulath Anita arról számolt be, hogy folyamatosan javul az állapota, s azt is megosztotta a megjelentekkel, hogy ő nem számszerűsít, a lényeg, hogy a csapat a lehető legjobb helyezést szerezze meg.
A remek hangulatú párbeszédet Szemenyei István ügyvezető fordította nagyon komolyra, mikor beszámolt a szakosztály által indított jótékonysági akcióról, melynek keretein belül a serdülő csapat súlyos gerincbetegség miatt megműtött játékosán, Horváth Nikin igyekeznek segíteni. Mint megtudhattuk, a Kohász Kupára érkező debreceni csapat is pénzt gyűjtött a cél érdekében, ám a honlapon található licitálás mellett a tornán kihelyezett urnába is adakozhatnak a jótevők, de számlán, valamint a Kohász Kézilabda Alapítványon keresztül is van lehetőség segíteni a tehetséges játékoson, illetve családján.

A Kohász Kupa programja:

Csoportmérkőzések
2014. 08. 23. 09:30 RK Lokomotíva Zágreb – Fehérvár KC
2014. 08. 23. 11:00 DKKA - DVSC TVP
2014. 08. 23. 13:30 Fehérvár KC - Zvezda Zvenigorod
2014. 08. 23. 15:00 DVSC TVP - RK Podravka Vegeta
2014. 08. 23. 17.30 Zvezda Zvenigorod - RK Lokomotíva Zágreb –
2014. 08. 23. 19:00 RK Podravka Vegeta – DKKA

Helyosztók
2014. 08. 24. 10:00 A1 – B1
2014. 08. 24. 12:00 A2 – B2
2014. 08. 24. 14:00 A3 – B3
2014. 08. 24. 15:30 Eredményhirdetés

Címkék: DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.